Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο ΟΡΘΟΔΟΞΟ ‘ΣΧΙΣΜΑ’! Έρχεται απαλλοτρίωση της περιουσίας;..

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο ΟΡΘΟΔΟΞΟ 'ΣΧΙΣΜΑ'! Έρχεται απαλλοτρίωση της περιουσίας;..

Μαίνεται ο εμφύλιος στους κόλπους της Ορθοδοξίας και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και προφανώς καθόλου ευχάριστες για το ποίμνιο.

Εντελώς παράνομα και καταχρηστικά η Ανώτατη Ράντα (Βουλή) της Ουκρανίας παραχωρεί τον ναό του Αγίου Ανδρέα στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για έναν εμβληματικό ναό που ανήκει στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας.
Σκοπός της παραχώρησης να λειτουργήσει ως αντιπροσωπεία του Φαναριού στο Κίεβο, έπειτα από την απόφαση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης να αναγνωρίσει στη χώρα ως «αυτοκέφαλες» δύο παράνομες και σχισματικές «εκκλησίες».
Συνολικά 237 βουλευτές ψήφισαν υπέρ νομοσχεδίου προς την κατεύθυνση αυτή που προτάθηκε από τον πρόεδρο Πετρό Ποροσένκο. Μόλις δημοσιευτεί το γίνεται αυτομάτως νόμος σε ισχύ. Σημειώνεται ότι απαιτούνταν κατ’ ελάχιστον 226.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο ΟΡΘΟΔΟΞΟ 'ΣΧΙΣΜΑ'! Έρχεται απαλλοτρίωση της περιουσίας;..

Αριστούργημα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής και κτισμένος πάνω σ’ έναν λόφο, ο ναός του Αγίου Ανδρέα με τους τιρκουάζ θόλους θεωρείται ένας από τους ωραιότερους του Κιέβου. Οικοδομήθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Ουκρανία αποτελούσε τμήμα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, πάνω στα σχέδια του γεννημένου στο Παρίσι ιταλού αρχιτέκτονα και διακοσμητή Μπαρτολομέο Φραντσέσκο Ραστρέλι.

Με την ενέργεια αυτή, το Κίεβο φαίνεται πως ξεκινά την de facto και σύντομα και de jure απαλλοτρίωση της περιουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares