Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο θέμα των γερμανικών ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ! ΑΦΑΝΤΗ η Ελλάδα για άλλη μια φορά…

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο θέμα των γερμανικών ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ! ΑΦΑΝΤΗ η Ελλάδα για άλλη μια φορά...


Οι πολωνικές αρχές υπολόγισαν τη ζημία που προκάλεσε στη χώρα η Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία είναι στα 850 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής πληρωμής αποζημιώσεων Arkadyush Mulyarchik.


«Μετά την αξιοποίηση της μεταπολεμικής έκθεσης για τις στρατιωτικές απώλειες, για παράδειγμα, με βάση την ισοτιμία του δολαρίου, μιλάμε για το ποσό των 850 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει ο Mualarchik στο δίκτυο Wiadomosci.

Σημείωσε ότι αυτό είναι ένα τεράστιο αλλά δικαιολογημένο ποσό, λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφή πολωνικών πόλεων και χωριών, την οικονομική και βιομηχανική υποδομή.

Επιπλέον, ο Mulyarchik είπε ότι η Πολωνία έχει λόγο να απαιτήσει αποζημίωση και από τη Ρωσία, αλλά η αποζημίωση από τη Γερμανία φαίνεται πιο ρεαλιστική. «Η Ρωσία είναι μια χώρα που δεν συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο», εξήγησε ο επικεφαλής.

Πριν λίγο καιρό, ο επικεφαλής του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη», Jaroslaw Kaczynski, δήλωσε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να αρνηθεί την Πολωνία στην πληρωμή αποζημιώσεων.

Φαίνεται ότι η Γερμανία έχει στριμωχτεί, και η Ελλάδα αντί να τρέξει να δημιουργήσει κοινό μέτωπο με την Πολωνία, κάνει ότι έχει ξεχάσει το θέμα, καθώς όλο το πολιτικό σύστημα εξαρτάται απ΄ τον Γερμανικό παράγοντα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares