Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για τον ιδρυτή των WikiLeaks! Οι Βρετανικές αρχές μίλησαν…

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για τον ιδρυτή των WikiLeaks! Οι Βρετανικές αρχές μίλησαν...


Το ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange, δεν θα καταπέσει, δήλωσε Βρετανός δικαστής σήμερα. Οι δικηγόροι του είχαν υποστηρίξει ότι δεν ήταν πλέον προς το δημόσιο συμφέρον να τον συλλάβουν, όμως οι Βρετανικές Αρχές διαφωνούν.


Η Assange πέρασε πάνω από 5,5 χρόνια ζώντας σε ένα δωμάτιο στην Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο ώστε να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ για το ρόλο του στη δημοσίευση απόρρητων διπλωματικών και στρατιωτικών αρχείων.

Ο ιδρυτής των Wikileaks αναζητούνταν στη Σουηδία για έρευνα σχετικά με βιασμούς όταν ζήτησε προστασία στην πρεσβεία του Ισημερινού το 2012. Οι Σουηδοί εισαγγελείς εγκατέλειψαν την έρευνα το περασμένο έτος, αλλά το βρετανικό ένταλμα εξακολουθεί να ισχύει.
Οι δικηγόροι του προσπάθησαν να υποστηρίξουν ότι οι τόσες ημέρες στον πρεσβεία ισοδυναμεί με φυλακή, οπότε ήδη έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα της φυλάκισής του.
Η Βρετανίδα δικαστής Emma Arbuthnot δήλωσε πως: “Υπάρχει διάκριση μεταξύ της διαμονής στη φυλακή του Wandsworth και στην Πρεσβεία. Ήταν η δική του επιλογή να ζήσει στην Πρεσβεία. Μπορεί να φύγει όποτε το επιθυμεί, έχει ατελείωτους επισκέπτες, επιλέγει το φαγητό του, μπορεί να καθίσει στο μπαλκόνι για να έχει αέρα, δεν είναι κλειδωμένος”.
Τέλος η Arbuthnot πρόσθεσε: “Ο Assange αισθάνεται σαν να είναι πάνω από το νόμο. Πρέπει να έχει το θάρρος να προσέλθει στο δικαστήριο.”.
Με πληροφορίες από RT

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares