Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Τι συμβαίνει με τον Κ. Βελόπουλο και τον Φ. Κρανιδιώτη;…

Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Τι συμβαίνει με τον Κ. Βελόπουλο και τον Φ. Κρανιδιώτη;...

Ένα εκτενές ρεπορτάζ για τις ζυμώσεις στον πατριωτικό χώρο και πιο συγκεκριμένα μεταξύ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ του Κυριάκου Βελόπουλου και της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη, έκανε η εφημερίδα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δύο άνδρες συζητάνε για συνεργασία των δύο κομμάτων, χωρίς κάτι να είναι οριστικό. Σημαντικό ρόλο στο διάλογο έχουν τα εθνικά θέματα στα οποία η χώρα μας πλήττεται από παντού.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το ρεπορτάζ της Δημοκρατίας:

Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Τι συμβαίνει με τον Κ. Βελόπουλο και τον Φ. Κρανιδιώτη;...

Κινητικότητα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στον πατριωτικό χώρο εν όψει των επόμενων εκλογών. Ηδη σημειώνεται προσέγγιση ανάμεσα σε δύο σχήματα που κινούνται στον χώρο αυτόν, την Ελληνική Λύση και τη Νέα Δεξιά. Οι επικεφαλής τους, Κυριάκος Βελόπουλος και Φαήλος Κρανιδιώτης, το τελευταίο διάστημα βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επαφή, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Οι συνεννοήσεις αυτές βρίσκονται σε καλό δρόμο, και μάλιστα χθες οι πρόεδροι των δύο κομμάτων (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο site press-gr.com) κυκλοφόρησαν και ήπιαν μαζί καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Η προσέγγιση της Ελληνικής Λύσης και της Νέας Δεξιάς θεωρείται ένα πρώτο βήμα που μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στο θέμα της ευρύτερης συνεργασίας όλων των δυνάμεων που έχουν πατριωτικό προσανατολισμό. Αλλωστε, τα σχήματα των οποίων ηγούνται ο Κ. Βελόπουλος και ο Φ. Κρανιδιώτης έχουν αναπτύξει έως τώρα μια αξιοσημείωτη δυναμική, που καταγράφεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Η πορεία τους είναι σταθερά ανοδική και όλα δείχνουν ότι, εφόσον συνεργαστούν και εκλογικά, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η είσοδός τους στη Βουλή, ακόμη και με ποσοστά πολύ υψηλότερα από το ελάχιστο όριο του 3%. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι σε όλες τις μετρήσεις καταγράφεται μεγάλη δεξαμενή του εκλογικού σώματος που, φτάνοντας ακόμη και σε διψήφια ποσοστά, είναι έτοιμη να στηρίξει στις κάλπες μια ισχυρή συμπαράταξη του πατριωτικού χώρου.

Τα εθνικά θέματα

Σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση παίζουν και οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό. Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις κυβερνητικές προθέσεις για ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο τα πατριωτικά ανακλαστικά της κοινής γνώμης. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκτόξευση της απήχησης των κομμάτων που αντιτάσσονται όχι απλώς στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σε κάθε ενδεχόμενη λύση η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κράτους.

Εκτός από το θέμα των Σκοπίων, καταλυτική για την αναδιαμόρφωση των συσχετισμών μέσα στο εκλογικό σώμα είναι η επίδραση του Μεταναστευτικού. Η όξυνση της κρίσης, με τις συνεχιζόμενες ροές προσφύγων και λαθραίων μεταναστών από την Τουρκία προς τη χώρα μας, η ανασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, η αύξηση της εγκληματικότητας και των κρουσμάτων βίας σε περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως η Μόρια, αποτελούν πια βασικό θέμα της καθημερινότητας και, όπως όλα δείχνουν, θα είναι κριτήριο για την ψήφο τόσο στις εθνικές όσο και στις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου.

dimokratianews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares