Παρασκευή , 7 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ραγδαίες εξελίξεις! Ο ρωσικός στρατός ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ…

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας και στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς φαίνεται ότι ΗΠΑ και Ρωσία στήνουν τα πιόνια τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος παρέστη στην τελετή αποφοίτων των στρατιωτικών σχολών που πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο και στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι η Μόσχα αποσύρει 1.140 στρατιωτικούς, 13 πολεμικά αεροσκάφη και 14 στρατιωτικά ελικόπτερα από την Συρία.

«Όπως γνωρίζετε αρχίσαμε την αποχώρηση των στρατευμάτων μας κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η αποχώρηση αυτή συνεχίζεται τώρα. Μόνο τις τελευταίες ημέρες αποχώρησαν από τη συριακή επικράτεια 13 αεροσκάφη, 14 ελικόπτερα και 1.140 στρατιωτικοί», δήλωσε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι τους είναι άνθρωποι που έχουν αποκτήσει εμπειρία και έχουν δοκιμασθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Την ίδια στιγμή, στη Μαύρη Θάλασσα η Ρωσία έχει στείλει ισχυρές ναυτικές δυνάμεις, με την υυκρανική υπηρεσία πληροφοριών να αναφέρει πως έχουν αναπτυχθεί 40 ρωσικά πλοία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για άλλη μια φορά ύμνησε τον ρωσικό στρατό και έστειλε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες: «Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα δοκιμάσουν μέσα στο 2018 το νέο διηπειρωτικό πύραυλο Sarmat, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία σε ένα χρόνο.

Ένας αριθμός ρωσικών συστημάτων είναι επιχειρησιακά έτοιμος και ευρίσκεται δεκαετίες μπροστά από δυτικά ανάλογα συστήματα».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares