Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020

Ραγδαίες εξελίξεις με τα κόκκινα δάνεια! «Φωτιά» στο τραπεζικό σύστημα…

Ραγδαίες εξελίξεις με τα κόκκινα δάνεια! «Φωτιά» στο τραπεζικό σύστημα…

Η αγορά των «κόκκινων δανείων» διαρκώς μεγαλώνει. Τα funds που ενδιαφέρονται πληθαίνουν όπως αυξάνεται και ο αριθμός των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις που παίρνουν άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η «APS Recovery Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» είναι η 15η εταιρεία που τυγχάνει της έγκρισης από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Άλλες 5 εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων δανείων» περιμένουν στον προθάλαμο της ΤτΕ για έγκριση της άδειας λειτουργίας τους. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 20 Servicers, εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, θα διαχειριστούν την επείγουσα μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών από τη διαδικασία πωλήσεων και τιτλοποίησης δανείων.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την άδεια που είχε χορηγήσει στην θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς με την επωνυμία «Special Financial Solutions Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» ώστε να μπορεί να αναλάβει και τη διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις και από μη εποπτευόμενα από την Τράπεζα της Ελλάδoς ιδρύματα.

banks.com.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares