Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ με το ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ στην ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ! Τι εξετάζουν οι αρμόδιοι…

Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ με το ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ στην ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ! Τι εξετάζουν οι αρμόδιοι...

Στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών ασφαλείας έχει μπει η ύποπτη πτήση ελικοπτέρου κοντά στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Το κατά πόσο οι ελληνικές Αρχές έχουν να κάνουν ή όχι με υπόθεση κατασκοπείας θα φανεί από την έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στα καταγραφικά μηχανήματα που έφερε το ελικόπτερο τύπου Eurocopter AS350 Écureuil. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας θα διαπιστώσουν το κατά πόσο το ελικόπτερο κατέγραψε ή όχι από αέρος στρατιωτικές περιοχές.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή όταν ελικόπτερο εθεάθη να πετά κοντά στο στρατόπεδο της Ανδραβίδας. Ο χειριστής του πήρε εντολή να εγκαταλείψει την περιοχή. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στην αεροπορική βάση Μεγάρων, όπου συνελήφθησαν ο Γερμανός πιλότος και δύο Γάλλοι τεχνικοί (υπεύθυνοι για το χειρισμό των καμερών που έφερε το ελικόπτερο). Τα καταγραφικά μηχανήματα αμέσως κατασχέθηκαν, ενώ το ελικόπτερο έμεινε για τέσσερις ημέρες υπό φύλαξη στη βάση των Μεγάρων.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της χαρτογράφησης χωρίς άδεια. Οι δύο Γάλλοι, όπως διαπιστώθηκε από την Αστυνομία, είναι υπάλληλοι γαλλικής εταιρίας που έχει αναλάβει για λογαριασμό εταιρίας που διαχειρίζεται αυτοκινητοδρόμους τη ψηφιακή χαρτογράφηση της Εθνικής Οδού. Ο Γερμανός χειριστής εργάζεται σε εταιρία ενοικίασης ελικοπτέρων και είχε αναλάβει να εκτελέσει τη διαδρομή για τις ανάγκες του έργου. Το ελικόπτερο είχε πάρει άδεια πτήσης αλλά για αδιευκρίνιστο λόγο εξετράπη της πορείας του και πέταξε κοντά στο στρατόπεδο της Ανδραβίδας.
huffingtonpost.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares