Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023

Ραγδαία εξέλιξη! Στην Τουρκία ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα…

Στην Τουρκία θα μεταβεί ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, λίγα 24ωρα μετά το νέο επεισόδιο στα Ίμια με τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρο.

Μάλιστα, εκεί θα βρίσκεται και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή ήταν η αφορμή του ταξιδιού.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, «ο πρέσβης των ΗΠΑ επισκέπτεται την Άγκυρα για διαβουλεύσεις με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων. Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθεί επίσης και η «φιλόδοξη», όπως χαρακτηρίζεται από την αμερικανική πρεσβεία, ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ».

Τα τουρκικά ΜΜΕ, σχολιάζουν την επίσκεψη του Πάιατ στη χώρα, με την Χουριέτ να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Στην ελληνική πρωτεύουσα, υπήρξαν σχόλια σύμφωνα με τα οποία ‘ο Αμερικανός πρέσβης θα επισκεφτεί την Άγκυρα και θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Κύπρο’».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares