Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ραγδαία εξέλιξη για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά! Ποιοι θα κάτσουν στο εδώλιο…

Ραγδαία εξέλιξη για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά! Ποιοι θα κάτσουν στο εδώλιο…

Με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφασίζει την παραπομπή τεσσάρων κατηγορούμενων για την υπόθεση μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ENAE) στη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal, το 2002.

Από τους συνολικά 22 κατηγορούμενος, στο εδώλιο θα καθίσουν οι εξής τέσσερις: Γεώργιος Κοντάκης, τότε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. των Ναυπηγείων, ο Αντώνιος Λιβανός, ο Hans – Joachim Schmidt, στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, και ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ, δικηγόρος και αδελφός του Σωτήρη Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων.

Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσονται οι Ιωάννης Μίχας και Σταύρος Μαρκάτος, πρώην νομάρχης και αντινομάρχης Πειραιά, αντιστοίχως, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Ιωάννης Σμπώκος, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Μανούσος Παραγιουδάκης, καθώς και οι Γεώργιος Κολίρης, Νικόλαος Λεονταρίτης, Σταύρος Κτωρίδης, Μιχαήλ Νομικός, Γεώργιος Χατζηγιαννίδης, Δημήτρης Λαδόπουλος, Γεώργιος Χαιρέκακος, Παναγιώτης Στάμου, Γεώργιος Παλαιολόγου, Παναγιώτης Ασπροδίνης, Ζαχαρίας Ανδρουλάκης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος, Δημήτριος Κουτιανίδης και Δημήτρης Πουλιέζος.

Η συγκεκριμένη δικογραφία αφορά σκέλος της μεγάλης υπόθεσης των υποβρυχίων που είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς, το Δεκέμβριο του 2016 και φέρεται να επέφερε ζημία στο ελληνικό δημόσιο άνω των 53 εκ. ευρώ. Μάλιστα, η επίμαχη σύμβαση είχε υπογραφεί στις 31/5/2002 , την ίδια ημέρα με τη συμφωνία για τον εκσυχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares