Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΠΥΡΙΝΟΣ λόγος του Μητροπολίτου Καστοριάς Σεραφείμ για τη Μακεδονία μας: “Ζητούνται τρελοί σαν τον Παύλο Μελά”… (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΥΡΙΝΟΣ λόγος του Μητροπολίτου Καστοριάς Σεραφείμ για τη Μακεδονία μας: "Ζητούνται τρελοί σαν τον Παύλο Μελά"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο χωριό Μελάς της Καστοριάς, για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε ομιλία στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στον Παύλο Μελά, και τόνισε πως «η ιστορία που γράφτηκε με αίμα, δεν μπορεί να παραποιηθεί με μελάνι».

“Ξέρετε τι ζητούνται σήμερα; Ζητούνται τρελοί, σαν την εποχή του Παύλου Μελά! Γιατί ο Παύλος Μελάς θα λέγαμε στη γλώσσα μας ήταν ένας τρελός, που άφησε το οικογενειακό του περιβάλλον και τα παιδιά του για την σωτηρία της πατρίδος” είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Στο κλείσιμο της αναφοράς του στο μεγάλο Μακεδονομάχο τόνισε πως: “Αυτή η τρέλα έκανε τους αγωνιστές του 1821 να ελευθερώσουν αυτόν τον τόπο, αυτή η τρέλα συνείχε τους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα με πρώτο τον Παύλο Μελά, αυτή η τρέλα συνείχε και τους αγωνιστές του 1940. Μία χούφτα Έλληνες να νικήσουν όλες εκείνες τις σιδηρόφραχτες ταξιαρχίες. Αυτή η τρέλα μας χρειάζεται σήμερα!”.

Δείτε παρακάτω τον πύρινο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ. Σεραφείμ για τη Μακεδονία και την ιστορία μας:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares