Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πρώτο θέμα ο ναός των ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ! Τώρα ζητούν και ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ…

Πρώτο θέμα ο ναός των ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ! Τώρα ζητούν και ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...

Αγωγή για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε από το “Ναό του Σατανά” στη Νέα Υόρκη κατά του Netflix.

Η σατανιστική ομάδα (με την οποία έχουμε ασχοληθεί ουκ ολίγες φορές) ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει νομικές ενέργειες εναντίον του “The Chilling Adventures of Sabrina” του Netflix σχετικά με φερόμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Ναός του Σατανά είναι ένας πολιτικοθρησκευτικός οργανισμός που εδρεύει στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης και κατηγόρησε την σειρά ότι αντέγραψε το σχέδιο του αγάλματος του θεού Baphomet.

Στη νέα σεζόν της σειράς του Netflix η Sabrina Spellman (Kiernan Shipka) παρευρίσκεται στην Ακαδημία Αθέατων Τεχνών, ένα σχολείο για μάγισσες όπου λατρεύεται ο Σατανάς – ο οποίος αναφέρεται συχνά στην παράσταση ως «ο Σκοτεινός Κύριος».

Ο Lucien Greaves, συνιδρυτής του Σατανικού ναού που ενεργεί ως εκπρόσωπος της ομάδας, χρησιμοποίησε το Twitter για να επικρίνει το σχέδιο του αγάλματος, το οποίο εμφανίζεται σε πολλές σκηνές της Sabrina. Κατηγόρησε τη σειρά ότι έκλεψε το σχέδιο του αγάλματος Baphomet της ομάδας. Δείτε και δεν θα διαφωνίσετε με την παρατήρησή του:

“Υποστηρίζουμε την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων για τη χρήση του σχεδιασμού του μνημείου Baphomet στην εμφάνισή του ως κεντρικής εικόνας για μια κανιβαλιστική λατρεία”, έγραψε. “Δεν ισχυριζόμαστε ότι μας ανήκει η μορφή του Baphomet αλλά ο πρωτότυπος σχεδιασμός του Baphomet που έχει γίνει κεντρική εικόνα για την οργάνωσή μας, σαν ένα εταιρικό λογότυπο”.

Τόσο το μνημείο του Σατανικού ναού όσο και το άγαλμα της Σαμπρίνας διαθέτουν μια θεότητα με κέρατα, μεγάλα φτερά στην πλάτη, και ένα παιδί σε κάθε πλευρά της φιγούρας να κοιτάζει προς τα πάνω.

Ο Greaves εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι θεατές θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση του Netflix και να δουν το μνημείο του Σατανικού ναού και να σκεφτούν ότι η ομάδα αντιγράφει τη σειρά τρόμου.

Δεν ξέρουμε τί είναι χειρότερο, ότι μια σειρά θέλησε να αντιγράψει ένα σατανιστικό άγαλμα, κάνοντας μάλιστα μεγάλη διαφήμιση στο νεό με την αγωγή που κατατέθηκε ή το ότι οι σατανιστές των ΗΠΑ πλέον διεκδικούν και… πνευματικά δικαιώματα για ένα άγαλμα τέτοιου τύπου;
Με πληροφορίες από Independent

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares