Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020

Πρόταση του οικονομικού επιτελείου στους θεσμούς! ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ;..

Πρόταση του οικονομικού επιτελείου στους θεσμούς! ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ;..

Tο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει πρόταση που προβλέπει την παροχή της δυνατότητας σε μισθωτούς και συνταξιούχους να ρυθμίσουν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το Δημόσιο έως και σε 36 μηνιαίες δόσεις αν δεν υπερβαίνουν τα 3.000 ευρώ και σε περισσότερες δόσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 120 για μεγαλύτερα ποσά οφειλών.

Το προτεινόμενο σχέδιο, το οποίο θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως», θα δίδει το δικαίωμα σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους οφείλουν στο Δημόσιο ποσά μέχρι 3.000 ευρώ να τα αποπληρώσουν έως και σε 36 μηνιαίες δόσεις. Για όσους οφείλουν περισσότερα από 3.000 ευρώ, ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα μπορεί να φθάνει μέχρι και τις 120. Σε κάθε περίπτωση το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ.

Στους οφειλέτες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση θα δίδονται πρόσθετα ευεργετήματα, τα οποία θα προβλέπουν:

α) τη διαγραφή του 85% των προσαυξήσεων και των προστίμων που τυχόν έχουν επιβληθεί,

β) τη μη επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δηλαδή την απαλλαγή του οφειλέτη από τον κίνδυνο κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία του,

γ) την αναστολή των διαδικασιών ποινικής δίωξης, εφόσον πρόκειται για χρέη άνω των 100.000 ευρώ,

δ) την άρση τυχόν δεσμεύσεων που έχουν επιβληθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares