Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Προσοχή! Μην πετάτε τα τα ληγμένα τρόφιμα…

Προσοχή! Μην πετάτε τα τα ληγμένα τρόφιμα...

Όταν διαβάζεις την ετικέτα ενός προϊόντος στο σουπερμάρκετ , δίνεις προσοχή στην ημερομηνία παραγωγής. Βασικά, η ημερομηνία παραγωγής επιτρέπει στους πελάτες να γνωρίζουν πότε ένα προϊόν είναι ακόμη φρέσκο. Μεγαλύτερη, όμως, προσοχή οφείλεις να δώσεις στην ημερομηνία λήξης ενός προϊόντος.

Ωστόσο, οφείλουμε να σου πούμε ότι υπάρχουν ορισμένα προϊόντα τα οποία διατηρούνται ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης γι’ αυτό, λοιπόν, μην βιαστείς να πετάξεις τα ληγμένα προϊόντα!

“Η παρακολούθηση της ημερομηνίας λήξης είναι σημαντική, αλλά δεν χρειάζεται να πετάξετε το φαγητό σας”, λέει ο Toby Amidor, MS, RD, εμπειρογνώμονας στον τομέα της διατροφής. Προφανώς το εάν θα φας τα ληγμένα προϊόντα εξαρτάται από το είδος τροφής και πόσο χρονικό διάστημα έχει παρέλθει από την ημερομηνία λήξης.

“Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε άφοβα να φάτε ληγμένα προϊόντα για λίγες μέρες μετά την ημερομηνία λήξης του. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει κάποιος να ελαχιστοποιήσει την σπάταλη φαγητού και να εξοικονομήσει χρήματα”, συμπληρώνει ο κ. Amidor.

Δες εδώ ποια τρόφιμα μπορείς να καταναλώσεις μετά την ημερομηνία λήξης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares