Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ δίχως τέλος από τις ΗΠΑ κατά ΡΩΣΙΑΣ και Άσαντ! Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ για τη Δαμασκό…


Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί περί «βομβιστικών επιθέσεων σε νοσοκομείο» στην Ανατολική Γκούτα είναι ψευδείς, απαντώντας σε κατηγορίες του Λευκού Οίκου ότι η Ρωσία «σκοτώνει αθώους πολίτες» στη Συρία.


Οι κατηγορίες της Ουάσινγκτον ήρθαν αφού ο Συριακός Στρατός απώθησε την επίθεση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ αντι-κυβερνητικών δυνάμεων, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμύνης.

Οι ΗΠΑ, και όχι η Ρωσία, παραβιάζουν το ψήφισμα του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, πρόσθεσε το υπουργείο. Κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι δεν έκανε τίποτα για να περιορίσει τους μαχητές που υποστηρίζει στην Ανατολική Γκούτα, ενώ βομβαρδίζουν τακτικά τη Δαμασκό, σκοτώνοντας πολίτες.

Πρόσθεσε, μάλιστα, με νόημα ότι δεν υπήρξαν «καταδικαστικές δηλώσεις» από τις ΗΠΑ ή τους συμμάχους του σε όλους τους μήνες που οι μαχητές έκαναν μαζικές επιθέσεις στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές την προπαγάνδα κατά της Ρωσίας και του Συριακού καθεστώτος του Άσαντ. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά ότι ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης James Mattis παραδέχθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αποδείξεις ότι το χημικό sarin χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τη συριακή κυβέρνηση.

Αν θυμηθούμε τα όσα έλεγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως δια στόματος της Νίκι Χάλεϊ κατά του Άσαντ και του Πούτιν, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι και η τελευταία κατηγορία δεν είναι απλώς προπαγάνδα.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι στη Δαμασκό και τις γύρω περιοχές γίνεται ένα τεράστιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητος το οποίο πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο…
Με πληροφορίες από RT

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares