Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ράμα σε Αθήνα: Μην χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια ενός τρελού…

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ράμα σε Αθήνα: Μην χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια ενός τρελού...

Τη δική του απάντηση για τον θάνατο του ομογενή στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας μετά από ανταλλαγή πυρών με άνδρες της αστυνομίας της χώρας, έδωσε ο Έντι Ράμα.

Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter για τον θάνατο του ομογενή Κώστα Κατσιφά:

“Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της αστυνομίας μας η οποία εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας να ευχαριστήσουμε το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από την εξτρεμιστική ανοησία” έγραψε ο Έντι Ράμα.

https://twitter.com/ediramaal/status/1056617700129169408

“Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής. Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα”, ανέφερε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ο 35χρονος άρχισε να πυροβολεί στον αέρα στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου και στράφηκε κατά των Αλβανών αστυνομικών που προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Στην συνέχεια, ο Κατσιφάς φέρεται να διέφυγε προς την Δρόπολη όπου κρύφτηκε στο υδραγωγείο και μετά από επέμβαση των αλβανικών ειδικών δυνάμεων, με τις οποίες αντάλλαξε πυρά, έχασε την ζωή του. Τα αλβανικά Μέσα αναφέρουν ότι ο Κατσιφάς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τοπικά ελληνικά Μέσα, αναφέρουν πως ο Κατσιφάς πυροβόλησε στον αέρα, προκειμένου να εμποδίσει αλβανούς αστυνομικούς να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που είχε υψώσει στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του χωριού Βουλιαράτες.

Ράμα σε Αθήνα: Μην χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια ενός τρελού

Η Μυρσίνη Ζορμπά ήταν στους Βουλιαράτες

H υπουργός Πολιτισμού τοποθετήθηκε για το περιστατικό με ανάρτησή της στο Facebook. Όπως έγραψε, πληροφορήθηκε πως κάποιος ομογενής με καλάσνικοφ είχε απειλήσει το πρωί να πυροβολήσει. “Καμία ελληνική σημαία δεν κατέβηκε, όλες ήταν υψωμένες” σημείωσε.

“Σήμερα στο νεκροταφείο πεσόντων στους Βουλιαρατες κοντά στην Κλεισούρα για να τιμήσουμε τους Έλληνες πεσόντες. Ημέρα μνήμης στον τόπο που έπεσαν. Πυκνή συγκίνηση ανάμεσα στα βουνά που πολέμησαν με πατριωτισμό εναντίον του φασισμού. Παντού ελληνικές σημαίες, παρόντες εκπρόσωποι της ελληνικής και αλβανικής κυβέρνησης, η πρέσβης της Ελλάδας, βουλευτές, δήμαρχοι, πλήθος κόσμου και παιδιά του σχολείου. Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, ομιλία της πρεσβεως, εθνικός ύμνος Ελλάδας και Αλβανίας, ποιήματα παιδιών. Φύγαμε στις τρεις το μεσημέρι χωρίς να έχει υπάρξει καμία ανησυχία.

Στο μεταξύ είχαμε πληροφορηθεί ότι κάποιος ομογενής με Καλάσνικοφ είχε απειλήσει το πρωί να πυροβολήσει θεωρώντας ότι η συμφωνία των δυο κυβερνήσεων να αποκαταστήσουν τη μνήμη των νεκρών ήταν προδοσία. Καμιά ελληνική σημαία δεν κατέβηκε, όλες ήταν υψωμένες. Μετα τις 3μμ στο δρόμο της επιστροφής πληροφορηθήκαμε ότι ο ομογενής περικυκλώθηκε, η αστυνομία του ζήτησε να παραδοθεί, δεν παραδόθηκε και τον σκότωσαν. Ήταν ένα τραγικό συμβάν που κανείς μας σήμερα όλο το πρωί, μέσα στην ατμόσφαιρα συγκίνησης που επικρατούσε, δεν μπορούσε να φανταστεί”.

 

news247

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares