Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023

Προκαταρκτική για Novartis! ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ οι 10 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;..

Με πέντε φράσεις «κλειδιά», η κοινή πρόταση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για συγκρότηση προκαταρτικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των δέκα πολιτικών στην υπόθεση Novartis, δείχνει ουσιαστικά εξαιρετικά σύντομη διαδικασία στη Βουλή αλλά και εξαιρετικά πιθανή παραπομπή των συγκεκριμένων πολιτικών στην τακτική Δικαιοσύνη.

Αν εξαιρέσουμε το αδίκημα της απιστίας, το οποίο η πρόταση θεωρεί παραγεγραμμένο για τα άλλα εγκλήματα της δωροληψίας και δωροδοκίας, αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, οι διατυπώσεις της πρότασης επιβεβαιώνουν αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτό που έχουν πει Κοντονής και Παπαγγελόπουλος, ότι δηλαδή τα συγκεκριμένα εγκλήματα δεν είναι παραγεγραμμένα διότι διαπράχθηκαν όχι κατά την άσκηση των καθηκόντων των δύο πρώην πρωθυπουργών και των οκτώ πρώην υπουργών, αλλά επ’ ευκαιρία αυτών.
Και όπως εξηγεί η πρόταση σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει παραγραφή και η δικογραφία πρέπει να επιστραφεί στην Δικαιοσύνη, η οποία είναι αρμόδια να διερευνήσει τα ενδεχόμενα εγκλήματα των πολιτικών.

 

Ειδικά μάλιστα για την νομιμοποίηση, δηλαδή το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, η πρόταση αναφέρει ότι πρόκειται για διαρκή εγκλήματα, άρα δεν τίθεται θέμα παραγραφής και επίσης ότι υπ΄ρχουν ενδείξεις τέλεσής τους από τους δέκα πολιτικούς. Άρα, για το συγκεκριμένο έγκλημα , η πρόταση δείχνει ξεκάθαρα τακτική Δικαιοσύνη.

Αυτό σημαίνει, ότι εφόσον η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, στην οποία θα έχουν πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επικυρώσει το σκεπτικό της πρότασης, τα τρία αυτά εγκλήματα δεν θα θεωρηθούν παραγεγραμμένα και οι δέκα πολιτικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι, όχι με την Βουλή αλλά με τον εισαγγελέα, για δωροληψία, δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
real

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares