Κυριακή , 1 Οκτωβρίου 2023
Τελευταία Νέα

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΛΙ! Ο κομάντο γκρίζος λύκος των Ιμίων ξαναχτυπά και μιλά για ΚΑΤΟΧΗ…

Τώρα που πολιτεύεται ο κομάντο εθνικιστής Αλί Τουρκσέν, ο άνθρωπος που είχε πρωταγωνιστήσει στην κρίση των Ιμίων του 1996 εμφανίστηκε και πάλι για να προκαλέσει.

Ο Αλί Τουρκσέν, υποψήφιος βουλευτής με το εθνικιστικό κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ “Καλό Κόμμα”, σχολιάζοντας τη νέα κρίση γύρω από τις βραχονησίδες, υποστήριξε προκλητικά ότι «οι Έλληνες έχουν στρέψει τις κάννες τους εναντίον μας, κάτω από τη μύτη μας».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο Αλί Τουρκσέν σε συνέντευξη στο περιοδικό “Boxer”, συντηρεί με τις δηλώσεις του το πολεμικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα παίζει επισήμως το παιχνίδι του «κοιτάξτε με», όπως κάνει ο ακροβάτης», αναφέρει.

Νησιά υπο ελληνική κατοχή!
Ο Τουρκσέν μίλησε και πάλι «υπό ελληνική κατοχή». «Στα Ίμια είναι χρόνια τώρα που δημιουργούν μία τέτοια ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα 18 νησιά και μία βραχονησίδα να βρίσκονται σήμερα υπό πλήρη κατοχή. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μία σοβαρότατη ανησυχία για την ασφάλεια της Τουρκίας. Γιατί έχουν στρέψει τις κάννες τους κάτω από τη μύτη μας».

«Αύριο», συνέχισε ο Τουρκσέν, «θα επικαλεστούν τα χωρικά ύδατα, είτε την ΑΟΖ, είτε τον εναέριο χώρο και δεν θα μπορούμε ούτε να ψαρεύουμε, ούτε τα πλοία μας να πλησιάζουν, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις να μας επιτρέπουν να κάνουμε, ούτε να έχουμε δικαιώματα στον υποθαλάσσιο πλούτο».

«Η Τουρκία ό,τι είναι να κάνει, πρέπει να το κάνει προσεκτικά αλλά χωρίς να παραχωρεί δικαιώματά της. Ούτε κι εγώ που έχω περάσει τη ζωή μου σε στρατιωτικές ασκήσεις θέλω πόλεμο με κανέναν, αλλά ούτε κι εσύ, όμως, να τον επιζητείς. Δεν έρχομαι εγώ να κάτσω στο μπαλκόνι σου. Αλλά όταν κάποιος προσπαθήσει να τοποθετήσει ένα τραπέζι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, φυσικά και θα αντιδράσω λέγοντας “τι κάνεις εκεί;”. Δεν θέλω να πω το κλασικό, αλλά αν ξεκινήσεις να δίνεις, θα συνεχίσουν να ζητάνε περισσότερα», καταλήγει.
newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares