Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ξανά και ξανά το Τουρκικό ΥΠ.ΕΞ.: «Οι Έλληνες ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ. Τα Ίμια μας ΑΝΗΚΟΥΝ»…


Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χάμι Άκσοϊ δήλωσε τα εξής, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του Ελληνικού Υπ.Εξ. κατά των Τουρκικών προκλήσεων, υποστήριξε ότι η Ελλάδα παραπληροφορεί τους Έλληνες κι ότι αυτοί που προκαλούν στο Καρντάκ (δηλαδή τα Ίμια) είναι οι Έλληνες.


Συγκεκριμένα ο Τούρκος εκπρόσωπος δήλωσε:
«Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στις 13 Φεβρουαρίου, σχετικά με το επικίνδυνο περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή των βραχονησίδων Κάρντακ (σ.σ. Ίμια), υποστηρίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου μας. Δυστυχώς η ελληνική πλευρά με την συγκεκριμένη ανακοίνωση της ως συνήθως παραπληροφορεί την δικιά της κοινή γνώμη και διαστρεβλώνει τις πραγματικότητες.

Η αλήθεια είναι πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου μας χθες το βράδυ κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το επεισόδιο που προκάλεσαν τα σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής με τους επικίνδυνους ελιγμούς που έκαναν γύρω από τις βραχονησίδες Κάρντακ οι οποίες ανήκουν στη χώρας μας και αφού τόνισε πως συνεχίζονται οι εχθρικές ενέργειες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον αέρα και τη θάλασσα ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές. Του ανέφερε πως η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο δεν είναι προς το συμφέρον κανενός τονίζοντας πως η ελληνική πλευρά πρέπει να τερματίσει αυτές τις επικίνδυνες κινήσεις».
Με πληροφορίες από TRT

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares