Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023

Προειδοποιεί για ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ η Ρωσική εκκλησία μετά την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας…

«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Εκκλησίας της Ρωσίας στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη να…

διορίσει εξαρχία (δηλαδή αντιπροσωπία με εκτελεστικές αρμοδιότητες) στην Ουκρανία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Πατριαρχείου της Μόσχας και του μητροπολίτη Κιέβου. Χθες ο επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, τόνισε στο Φανάρι ότι εάν προχωρήσει στην απονομή αυτοκέφαλου καθεστώτος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας τότε θα διακοπεί κάθε επικοινωνία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προειδοποιεί για αντίμετρα «εξαιρετικά σκληρά», όπως ανέφερε σήμερα μιλώντας στο Russia 1 ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας-κοινωνίας Βλαντίμιρ Λαγούδα.

Ο μητροπολίτης Ιλαρίων έχει ήδη δηλώσει ότι η «κανονική» Εκκλησία δεν πρόκειται να δεχτεί την αυτοκεφαλία και ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα εκκλησιαστικής διπλωματίας. «Όταν κάποιος ανακατεύεται με τρόπο τόσο τολμηρό και κυνικό στις υποθέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αυτό δεν φέρνει μόνο αδιέξοδο αλλά συνιστά απειλή για τη διάσπαση της παγκόσμιας ορθοδοξίας», ανέφερε.
pontos-news.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares