Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Προειδοποίηση του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου: Δόθηκε εντολή…

Προειδοποίηση του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου: Δόθηκε εντολή…

Σαφή προειδοποίηση στέλνει ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, με αφορμή τις τελευταίες διεργασίες στο ζήτημα της αυτοκεφαλίας της ουκρανικής εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος μίλησε για μια προσπάθεια «καταστροφής» της μοναδικής Ορθόδοξης δύναμης στον κόσμο και τόνισε ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος υπογράμμισε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει Πανορθόδοξη Σύνοδο, καθώς οι κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν του παραχωρούν τέτοιο δικαίωμα.

«Η εντολή για καταστροφή της ενότητας της Εκκλησίας μας είναι μια εντολή που έχει παγκόσμιες διαστάσεις. Δεν είναι μόνο ένας αγώνας για τις δικαιοδοσίες- είναι μια προσπάθεια για την καταστροφή της μοναδικής ισχυρής Ορθόδοξης δύναμης στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας — Πατριαρχείο Κιέβου, Φιλάρετος Ντενισένκο, δήλωσε ότι η ημερομηνία σύγκλησης νέου Οικουμενικού Συμβουλίου, κατά την οποία θα αναγγελθεί η αυτοκεφαλία θα εξαρτηθεί από τον Βαρθολομαίο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares