Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό, Πολάκη: Ζωντανά τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή…

Προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό, Πολάκη: Ζωντανά τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή...

Στο στόχαστρο της ΝΔ θα βρεθούν σήμερα οι κ.κ. Πολάκης, Ξανθός και Κουρουμπλής, για τους οποίους η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής.

Η κοινοβουλευτική μάχη θα διαρκέσει περίπου 10-12 ώρες, και θα έχει αρκετές ομοιότητες με την διαδικασία που προηγήθηκε στην προανακριτική για τη Novartis.
Θα στηθούν 3 κάλπες, χωριστά για κάθε έναν από τους υπουργούς, οι οποίες δεν θα φέρουν τα ονόματά τους, αλλά θα είναι αριθμημένες και η αντιστοίχηση θα γνωστοποιηθεί κατά την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας από το προεδρείο της Βουλής.
Κατόπιν, οι βουλευτές θα ψηφίσουν επιλέγοντας ανάμεσα στο «ΝΑΙ», «ΟΧΙ» ή «Παρών» είτε θα ρίξουν στην κάλπη το λευκό ψηφοδέλτιο.

Την πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική για τους 3 υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής, κατόπιν συνεννόησης της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η Ένωση Κεντρώων προσανατολίζεται προς το παρών, ενώ στο ΚΚΕ δεν αποκλείουν την αποχή από τη ψηφοφορία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλούσαν ότι θα καταψηφίσουν τη σχετική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το επιχείρημα πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ενοχής για τους «τρεις».

Δείτε εδώ ζωντανή εικόνα από τη Βουλή. 

iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares