Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πούτιν-Τραμπ ξανά στο Ελσίνκι! Τι ετοιμάζουν οι δύο ηγέτες…

Πούτιν-Τραμπ ξανά στο Ελσίνκι! Τι ετοιμάζουν οι δύο ηγέτες…

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πολύ πιθανό να συναντηθούν την ερχόμενη άνοιξη στο Ελσίνκι, σύμφωνα με την φιλανδική φιλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο δεν θέλησε να σχολιάσει την πιθανότητα μιας τέτοιας συνάντησης ανάμεσα στον Ντόναλτ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν , αλλά δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για μια τέτοια συνάντηση έχει αυξηθεί. «Τα πράγματα, ενδεχομένως απροσδόκητα να κατευθύνονται προς μια καλύτερη κατεύθυνση» δήλωσε ο Νιινίστο στην φιλανδική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι αξιωματούχοι των δυο χωρών άρχισαν να εξετάζουν εξετάζουν πιθανές ημερομηνίες για την συνάντηση.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλτ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, είχαν συναντηθεί τον περασμένο Ιούλιο στο Ελσίνκι. Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα δια στόματος της επίσημης εκπροσώπου του Μαρία Ζαχάροβα, ότι μελετάει το ενδεχόμενο της συνάντησης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον σύμβουλο επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον σε περίπτωση που ο Αμερικανός αξιωματούχος επισκεφθεί την Μόσχα.

«Εάν η επίσκεψη αυτή πραγματοποιηθεί, τότε το υπουργείο Εξωτερικών είναι ανοιχτό σε επαφές. Μπορώ να πω ότι το ενδεχόμενο μιας συνάντησης του κυρίου Μπόλτον με τον υπουργό Λαβρόφ εξετάζεται», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Στα τέλη Αυγούστου στην Γενεύη είχε συναντηθεί ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ με τον Τζον Μπόλτον. Ο Πατρούσεφ είχε προσκαλέσει τον Αμερικανό ομόλογο του να πραγματοποιήσουν την επόμενη συνάντηση τους στην Μόσχα ή σε κάποια άλλη ρωσική πόλη. Εν συνεχεία ανακοινώθηκε ότι ο Μπόλτον θα επισκεφθεί την Μόσχα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, όποτε αναμένεται να συναντηθεί με τον Πατρούσεφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares