Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! O K. BEΛΟΠΟΥΛΟΣ αποκαλύπτει τη ΛΥΣΗ για να τη ΣΩΣΟΥΜΕ…

ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! O K. BEΛΟΠΟΥΛΟΣ αποκαλύπτει τη ΛΥΣΗ για να τη ΣΩΣΟΥΜΕ…

Είναι η λύση για να τη σώσουμε…

Συμφώνησαν, λοιπόν, Τσίπρας και Ζάεφ στη μετονομασία των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία».

Πιστεύουμε πως πρόκειται για μία χείριστη συμφωνία, που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε κάποια σημεία που θεωρούμε άμεσα προβληματικά.

Ο όρος «Severna Μakedonija» δεν απαντάται πουθενά στη συμφωνία. Αντιθέτως, το όνομα το όποιο συμφωνήθηκε είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (Republic of North Macedonia) ή στη σύντομη εκδοχή του «Βόρεια Μακεδονία» (North Macedonia) (άρθρο 1, παρ. 3α).

Όταν οι πολίτες ενός κράτους ονομάζονται «Μακεδόνες» και παράλληλα η χώρα τους «Βόρεια Μακεδονία», συνάγεται το συμπέρασμα ότι υπάρχει και μια «άλλη Μακεδονία» –προφανώς η «Νότια»–, στην οποία κατοικούν άλλοι «Μακεδόνες», οι όποιοι βρίσκονται υπό την κυριαρχία ενός άλλου κράτους. Σε απλά ελληνικά, ενισχύεται ο σοβινισμός των Σκοπιανών και προφανώς δημιουργείται αίσθημα αλυτρωτισμού (χαμένες πατρίδες), που τώρα δεν υφίσταται.

Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται από την Ελλάδα δήθεν «μακεδονική» εθνότητα (παράγραφος 1, άρθρο 3β) και δήθεν «μακεδονική» γλώσσα. (παράγραφος 1, άρθρο 3γ).

Σύμφωνα με το άρθρο 8 (παρ. 5), θα συσταθεί διεπιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές. Κοινώς, αλλάζουμε την ελληνική Παιδεία και τα σχολικά βιβλία κι όλες οι αλλαγές θα είναι με την έγκριση των Σκοπιανών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συμφωνία αυτή είναι κάκιστη για την Ελλάδα. Δημιουργεί προβλήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας.

Λύση, κατά τη γνώμη μας, είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Κατά την προεκλογική περίοδο, όλα τα κόμματα θα δηλώσουν ποια είναι η στάση τους στο Σκοπιανό. Αν θα στηρίξουν τη συγκεκριμένη συμφωνία κι αν όχι, τι προτείνουν αυτά.

Η άμεση προσφυγή στις κάλπες μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί, κάτι που, κατά πώς φαίνεται, δεν θα πράξει.

Ο κ. Καμμένος να αποσύρει την υποστήριξή του και να χάσει η κυβέρνηση τη δεδηλωμένη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση να παραιτηθεί σύσσωμη και κανείς επιλαχών να μην αναλάβει βουλευτική έδρα. Κατά συνέπεια, πάμε σε εκλογές.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραιτηθεί.

Ως Έλληνες πολίτες, ως πολιτικός φορέας, πιστεύουμε πως πρέπει ο κάθε βουλευτής και πολιτικός να πράξει το ιερό καθήκον του απέναντι στο Έθνος. Το συγκεκριμένο ζήτημα (το Σκοπιανό) είναι εθνικό θέμα και σε αυτά δεν χωρούν κομματικά-προσωπικά συμφέροντα, ούτε ιδεολογίες. Πάνω από όλα είναι η Ελλάδα, πάνω από όλα είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Τόσο απλό. Θα το πράξουν; Ας ελπίσουμε.

του Κυριάκου Βελόπουλου
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares