Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πολιτικό μήνυμα η μεταφορά των προηγμένων Ρωσικών ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ στη Συρία; Τι λένε οι Ρώσοι…

Πολιτικό μήνυμα η μεταφορά των προηγμένων Ρωσικών ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ στη Συρία; Τι λένε οι Ρώσοι...


Νέες λεπτομέρειες γίνονται σιγά σιγά γνωστές σχετικά με την ανάπτυξη των πιο προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών της Ρωσίας στη Συρία. Τα υπερσύγχρονα Su-57 βρίσκονται στην περιοχή για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού πολέμου και των ραντάρ τους.


Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μεταφέρθηκαν 2 Su-57, οι τα οποία βρίκονται για δοκιμές, στην Khmeimim Airbase στη Συρία. Η κίνηση επιβεβαιώθηκε φαινομενικά από τις ισραηλινές δορυφορικές εικόνες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν από το έδαφος, αλλά ούτε ο ρωσικός στρατός ούτε ο κατασκευαστής του προηγμένου πολεμικού αεροπλάνου έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.

Η απόφαση για τη δοκιμή αυτή στη Συρία λήφθηκε μετά την αεροπορική επίδειξη MAKS 2017 κοντά στη Μόσχα τον Ιούλιο, αποκάλυψε πηγή στο RT. Τα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη εγκαταστάθηκαν στη Συρία σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων και την καταστροφή μιας ομάδας φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, στις οποίες συμμετείχαν και κάποιοι Ρώσοι πολίτες.

Η Μόσχα επέμεινε ότι κανένας από τους Ρώσους που δεν έπαθε κάτι από το περιστατικό, κι ότι τα θύματα ήταν μέρος της στρατιωτικής δύναμης της χώρας στη Συρία. Εκτός από τα Su-57, η Ρωσία ανέπτυξε επίσης τέσσερα προηγμένα μαχητικά μαχητικά Su-36 την περασμένη εβδομάδα και ένα αεροπλάνο έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου A-50U.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares