Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πολιτικό, θρησκευτικό ΣΧΙΣΜΑ στην Ορθοδοξία! Υπάρχει Αμερικανικός Δάκτυλος;..

Πολιτικό, θρησκευτικό ΣΧΙΣΜΑ στην Ορθοδοξία! Υπάρχει Αμερικανικός Δάκτυλος;..

Ο Εμφύλιος στην Ορθοδοξία έχει ξεσπάσει και το Φανάρι με τη Μόσχα βρίσκονται σε άγρια κόντρα, μετά την απόφαση του Βαρθολομαίου να αναγνωρίσει ως αυτοκέφαλη την σχισματική, παράνομη και πραξικοπηματική εκκλησία του Κιέβου.

Φυσικά, κατά πως φαίνεται ο λόγος είναι ο αμερικανικός δάκτυλος. Είναι άλλωστε γνωστόν τοις πάσι πως οι ΗΠΑ επιθυμούν η Ουκρανία να φύγει τελείως από την ρωσική επιρροή (σε επίπεδο λαού) και τι καλύτερο από το θρησκευτικό συναίσθημα.

Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας, σε συνέχεια αυτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο προχώρησε σε τρία καθοριστικά βήματα για την παραχώρηση της αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, η Μόσχα προβαίνει στη διακοπή κάθε δεσμού με το Φανάρι, δείχνοντας έμπρακτα την οργή και την αντίθεσή της στις κινήσεις του κ. Βαρθολομαίου.

 

Ο μητροπολίτης Ιλαρίων δήλωσε ότι ελπίζει πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης θα αλλάξει τη θέση του για το ουκρανικό ζήτημα, ενώ από την πλευρά του ο ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε την ελπίδα του «η Ορθόδοξη Εκκλησία να βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες… να μείνει ενωμένη».

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares