Πέμπτη , 21 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΠΟΛΕΜΟΣ της Ε.Ε. στη Ρωσία μέσω των Βαλκανίων! Η Σερβία ο κρίσιμος παίκτης…


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ βρέθηκε αυτές τις ημέρες στα Δυτικά Βαλκάνια για να συζητήσει για την πιθανή μελλοντική ένταξη διαφόρων κρατών στην Ε.Ε.


Σήμερα βρέθηκε στη Σερβία, την οποία θεωρεί η Ευρώπη τον σημαντικότερο παράγοντα ώστε να κυριαρχήσει στην περιοχή αλλά και να αποδυναμώσει πλήρως τη Ρωσία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξύμνησε την πρόοδο της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ άλλων ο Γιούνκερ είπε πως «μια ΕΕ χωρίς τα Δυτικά Βαλκάνια θα ήταν ελλιπής. Η ΕΕ δεν είναι ένα μέρος στην ιδιοκτησία των χωρών μελών, είναι μια ένωση που έχουν δικαίωμα πρόσβασης και οι υπόλοιπες χώρες», στέλνοντας τόσο μήνυμα ένταξης στη Σερβία, όσο και μήνυμα ήττας στη Ρωσία. Μόνο που υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο. Οι σχέσεις των δύο ορθόδοξων κρατών είναι πολύ ισχυρές, και η Σερβία εξαρτάται από τη Ρωσία πολύ για να κάνει μια τέτοια κίνηση.

Άλλωστε η Ε.Ε. ζητάει από το Βελιγράδι να ξεπουλήσει το Κόσοβο, και η Σερβία δεν είναι Ελλάδα να δίνει τα πάντα χωρίς να έχει το παραμικρό όφελος. Επόμενος σταθμός του Γιούνκερ θα είναι η Βοσνία Ερζεγοβίνη…
Με πληροφορίες από TRT

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares