Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Σκόπια: Ο εθνικός ύμνος της χώρας δεν θα αλλάξει, ούτε θα γίνουν παρεμβάσεις ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ…

ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Σκόπια: Ο εθνικός ύμνος της χώρας δεν θα αλλάξει, ούτε θα γίνουν παρεμβάσεις ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, για τον εθνικό ύμνο της χώρας, ήταν κατηγορηματικός:

Ο ύμνος δεν θα αλλάξει σε καμία βάση, ούτε θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο κείμενο, είπε, όπως σημειώνουν σημερινά δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Σκόπια: Ο εθνικός ύμνος της χώρας δεν θα αλλάξει, ούτε θα γίνουν παρεμβάσεις ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ...

Όσον αφορά την τροποποίηση του Συντάγματος, δήλωσε ότι εκκρεμεί το προοίμιο. Αναφερόμενος, επίσης, στην τροπολογία 35 για το άρθρο 3 δήλωσε ότι παρέχονται διαβεβαιώσεις ότι τα σύνορα της χώρας είναι μόνιμα και αμετάβλητα.

Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου:

Ο εθνικός ύμνος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας είναι ποίημα του 1941, του Βλάντο Μαλέσκι. Ως ύμνος καθιερώθηκε το 1992 και αρχίζει ως εξής:

Σήμερα, γεννιέται η Μακεδονία
Με ένα νέο ήλιο ελευθερίας!
Οι Μακεδόνες μάχονται
Για τη δικαιοσύνη τους
Και πάλι ανεμίζει η σημαία του Κρούσεβο

Αναφέρονται στη συνέχεια τέσσερα ονόματα από το VMRO που έδρασαν στα τέλη του 19ου αιώνα και αρχές του 20ου. και καταλήγει:

Μακεδονία ελεύθερη, ζήτω η Μακεδονία!


The Hellenic Information Team

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares