Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ τη Ρωσία! Μετά την Πολωνία και η Λιθουανία ζητάει ΜΟΝΙΜΑ αμερικανικά στρατεύματα…

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ τη Ρωσία! Μετά την Πολωνία και η Λιθουανία ζητάει ΜΟΝΙΜΑ αμερικανικά στρατεύματα...

Η Λιθουανία θα επιθυμούσε μια πιο μόνιμη παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων εντός των συνόρων της για να αποτρέψει τις ολοένα και πιο έντονες ρωσικές προκλήσεις…

δήλωσε ο επικεφαλής της άμυνας της Βαλτικής, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις της Λιθουανίας δεσμεύονται να στηρίξουν τις αποστολές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ και άλλοι συμμάχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους δύναμη στα κράτη της Βαλτικής ως αντίβαρο στη Μόσχα, ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας Raymundas Karoblis δήλωσε ότι υποστηρίζει επίσης την προσφορά της Πολωνίας να πληρώσει μέχρι και 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την πιθανή κατασκευή αμερικανικής βάσης . Το Πεντάγωνο δεν προέβη σε δηλώσεις για μια τέτοια προσφορά.

Σε μια ευρεία συνέντευξή του στους The Washington Times, ο κ. Karoblis δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Trump έχει δίκιο να ασκεί πιέσεις στα μέλη του ΝΑΤΟ – ειδικότερα στη Γερμανία – για να αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες και προειδοποίησε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις παραπληροφόρησης έχουν γίνει “πιο εξελιγμένες” .

Ενώ ήταν προσεκτικός στα σχόλιά του για τον κ. Trump και τη Ρωσία, ο υπουργός Άμυνας απέρριψε το επιχείρημα ότι ο κ. Trump ήταν υπερβολικά μαλακός στη Ρωσία και στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κ. Karoblis, αντίθετα, δήλωσε ότι ο κ. Trump προσπαθεί να διαχειριστεί μια ταραχώδη και πολύπλοκη σχέση με έναν εχθρό της εποχής του Ψυχρού Πολέμου των ΗΠΑ.
onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares