Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020

Πατριάρχης Ειρηναίος: “Τελευταία μας ΕΛΠΙΔΑ είναι η αδελφή Ρωσία”…

Πατριάρχης Ειρηναίος: "Τελευταία μας ΕΛΠΙΔΑ είναι η αδελφή Ρωσία"...


Μια εκ βαθέων «εξομολόγηση» έκανε ο Πατριάρχης Βελιγραδίου και Σερβίας Ειρηναίος με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την ανακήρυξη «ανεξαρτησίας» από το Κόσοβο.

 Ο Πατριάρχης αφού χαρακτήρισε «μεγάλη πληγή» για τους Σέρβους την ιστορία αυτή, ξεκαθάρισε πως «Σερβία χωρίς Κοσσυφοπέδιο είναι σαν ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά» δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η επίλυση του θέματος για τη χώρα.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τα εγκλήματα των Αλβανών και τις καταστροφές που κάνουν κατά των Σέρβων πολιτών, ρνώ πολύ μεγάλη συζήτηση προκάλεσε και η αναφορά του στη Ρωσία την οποία αποκάλεσε «τελευταία ελπίδα».

Συγκεκριμένα είπε: «Ελπίζουμε ότι πολλές χώρες έχουν αλλάξει τη θέση τους (για το Κοσσυφοπέδιο). Ειδικότερα, προσβλέπουμε στη Ρωσία, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον κόσμο. Οι δυνάμεις μας είναι μικρές, και χρειαζόμαστε πραγματικά βοήθεια από την αδελφή Ρωσία και τη ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία».

Η αναφορά αυτή στη Ρωσία έχει κάνει το γύρο τόσο της Σερβίας όσο και του κόσμου, δείχνοντας ότι η ρωσική επιρροή είναι κάτι που τρομάζει τον δυτικό παράγοντα…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares