Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Παρασκευόπουλος υπέρ… Παρασκευόπουλου! Θέλει να βγάλει κι άλλους από τη φυλακή…

Παρασκευόπουλος υπέρ... Παρασκευόπουλου! Θέλει να βγάλει κι άλλους από τη φυλακή...

Υπέρ της παράτασης του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με τους όρους της ρύθμισης Καλογήρου, τάχθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κος Παρασκευόπουλου υπεραμύνθηκε του νόμου που εκείνος εισήγαγε, λέγοντας πως τα 10.000 άτομα που αποφυλακίστηκαν τα τελευταία 3-4 χρόνια, οι περιπτώσεις που απασχόλησαν τον Τύπο ως σοβαρές περιπτώσεις εγκληματικότητας και βίας δεν είναι πάνω από δέκα, δηλαδή ένα ποσοστό όχι απλώς μικρό αλλά… μηδαμινό.

Μάλιστα, μίλησε ακόμα και για προπαγάνδα: «Η βελτίωση των συνθηκών, που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια, είναι εκείνη που έφερε αυτό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με αναμφισβήτητα στοιχεία της αστυνομίας, παρά την προπαγάνδα, η οποία εισφέρει στοιχεία αβάσιμα διότι λίγοι είναι αυτοί -από όσους αναφέρονται- που εξήλθαν από τη φυλακή λίγους μήνες νωρίτερα και στις περισσότερες περιπτώσεις η έξοδος έχει γίνει ούτως η άλλως στον χρόνο που ούτως ή άλλως θα λάβαινε χώρα, ενώ τα ποσοστά είναι μειωμένα».

Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε ότι μέσα με μία τριετία ο συγκεκριμένος νόμος έχει αφήσει ελεύθερους χιλιάδες κρατουμένους, ανάμεσά τους και εκατοντάδες βαρυποινίτες, πολλοί από τους οποίους διέπραξαν στη συνέχεια στυγερά εγκλήματα.

Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2017 κάνουν λόγο για 320 αποφυλακισθέντες με καταδίκες για ληστείες και 1.137 για κλοπές, ενώ ο αριθμός των κρατουμένων που έκαναν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και βγήκαν σε σύντομο χρόνο από τις φυλακές ενώ είχαν καταδίκες για ναρκωτικά, την ίδια περίοδο, άγγιξε τους 698.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares