Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ στην κυβέρνηση Μακρόν! Έρχεται ανασχηματισμός…

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Φρανσουά ντε Ρουζί, διορίστηκε σήμερα υπουργός Οικολογικής Μετάβασης σε αντικατάσταση του Νικολά Ιλό, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα…ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων. Υπουργός Αθλητισμού στη θέση της Λορά Φλεσέλ, η οποία ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή της, διορίστηκε η Ροξάνα Μαρατσινεάνου.

Η παραίτηση του Ιλό ήταν σημαντικό πλήγμα για τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από θερινή ανάπαυλα επιβαρυμένος από το σκάνδαλο του πρώην σωματοφύλακά του και είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε έναν νέο κύκλο επώδυνων οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό το κλίμα, μετά την παραίτηση του Ιλό, ο ανασχηματισμός κρίθηκε απαραίτητος.

Ο Ντε Ρουζί θεωρείται πραγματιστής και υποστήριξε την απόφαση του Μακρόν πέρυσι να καθυστερήσει τη σταδιακή μείωση της πυρηνικής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρισμού της Γαλλίας.

Ο 44χρονος ντε Ρουζί αναλαμβάνει για πρώτη φορά υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Πρώην αναπληρωτής δήμαρχος Νάντης, τον Αύγουστο του 2015 αποχώρησε από το κόμμα EELV (Ευρώπη Οικολογία Πράσινοι) και υποστήριξε την προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν. Είναι πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης από την αρχή της παρούσας θητείας της.

Η Ροξάνα Μαρατσινεάνου, πρώην πρωταθλήτρια στην κολύμβηση, διορίστηκε υπουργός Αθλητισμού, στη θέση της Λορά Φλεσέλ, η οποία ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή της από την κυβέρνηση, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το Ελιζέ.

Γεννημένη στις 7 Μαΐου 1975 στη Ρουμανία, η Ροξάνα Μαρατσινεάνου είναι πρώην πρωταθλήτρια κόσμου στα 200 μέτρα ύπτιο.
parapolitika.gr

Shares