Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Παρέμβαση State Department στα ελληνοτουρκικά!ΣΤΙΣ ΗΠΑ ο ΚΟΤΖΙΑΣ…

Παρέμβαση State Department στα ελληνοτουρκικά!ΣΤΙΣ ΗΠΑ ο ΚΟΤΖΙΑΣ...

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Νίκος Κοτζιάς πάει στις ΗΠΑ. Το ταξίδι αυτό γίνεται σε έναν χρόνο κρίσιμο για τα ελληνοτουρκικά και όλα δείχνουν ότι ίσως υπάρξει παρέμβαση του State Department.

Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν, άμεσα μάλιστα, παρέμβαση του State Department στα ελληνοτουρκικά. Η παρέμβαση αναμένεται να γίνει επί αμερικανικού εδάφους όπου θα βρεθούν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, τόσο ο Νίκος Κοτζιάς, όσο και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Νίκος Κοτζιάς θα ταξιδέψει στη Βοστώνη όπου θα έχει διαλέξεις σε τρία Πανεπιστήμια. Επισήμως ο Νίκος Κοτζιάς δεν έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εστία, ωστόσο, το πρόγραμμα του υπουργού είναι ευέλικτο και θα του επιτρέψει αν αυτό ζητηθεί είτε να συναντηθεί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στην Αμερικανική Πρωτεύουσα, είτε να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα βρίσκεται ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Η επίσκεψη των δυο υπουργών εξωτερικών στις ΗΠΑ ίσως είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την υπερδύναμη να παρέμβει και μάλιστα εντός… έδρας, έτσι ώστε τα ανοιζχτά ζητήματα να πάψουν να αποτελούν κίνδυνο ανάφλεξης.

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares