Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Παρέμβαση του Σόρος στη ΣΥΡΙΑ! Ετοιμάζεται η «Πολύχρωμη επανάσταση» και νέος ΠΟΛΕΜΟΣ;..

Παρέμβαση του Σόρος στη ΣΥΡΙΑ! Ετοιμάζεται η «Πολύχρωμη επανάσταση» και νέος ΠΟΛΕΜΟΣ;..

Μπαρούτι μυρίζει στη Συρία, καθώς φαίνεται ότι ο Τζορτζ Σόρος έχει βάλει το χεράκι του ακόμα και εκεί.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει το strategic-culture.org, έχει προκληθεί αναταραχή στη Συρία εξαιτίας ενός νομοθετικού διατάγματος που έχει εξεδώσει ο πρόεδρος Άσαντ.Παρέμβαση του Σόρος στη ΣΥΡΙΑ! Ετοιμάζεται η «Πολύχρωμη επανάσταση» και νέος ΠΟΛΕΜΟΣ;..

Το διάταγμα των 37 σελίδων, γνωστό ως αριθ. 16, το οποίο έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, αναθεωρεί τις αρμοδιότητες και την εσωτερική δομή του Υπουργείου Θρησκευτικών Ιδρυμάτων (Awqaf / Βακουφίων), το οποίο ιδρύθηκε το 1961 για να διαχειριστεί το θρησκευτικό πλαίσιο που σχετίζονται κυρίως με το σουνίτικο Ισλάμ. Το «Awqaf» είναι μια σουνιτική μουσουλμανική παράδοση και ο ρόλος της είναι να διαχειρίζεται τα κεφάλαια των οικογενειακών καταπιστευμάτων.Παρέμβαση του Σόρος στη ΣΥΡΙΑ! Ετοιμάζεται η «Πολύχρωμη επανάσταση» και νέος ΠΟΛΕΜΟΣ;..

Η υπογραφή του διατάγματος προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, καθώς θεωρείται ότι ενισχύει την επιρροή του συντηρητικού Ισλάμ στη συριακή κοινωνία και πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να το επικρίνουν, συσχετίζοντας το με τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και το τέλος του κοσμικού κράτους στη Συρία.

Οι αντιρρήσεις σύντομα εξελίχθηκαν σε ένα κύμα παρανοίας και μανίας που παρέσυρε και σοβαρούς αναλυτές και ακτιβιστές να εκφράσουν βαθιά ανησυχία, ακόμη και οργή ενάντια στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του strategic-culture.org, υπάρχει μερίδα «Σύρων» πολιτών οι οποίοι φόρεσαν – και κάλεσαν και άλλους να το κάνουν- κόκκινα ρούχα σε διαμαρτυρία που έγινε στις 9 Οκτωβρίου.

Τα πάντα για αυτή την τρέχουσα υστερία, ξεκινώντας από την παραπληροφόρηση και τελειώνοντας με την «Κόκκινη Τρίτη», αποτελούν χαρακτηριστικά της «επανάστασης χρώματος» που υποστηρίζεται από το Σόρος.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια «εξέγερση» είχε εκδηλωθεί τον Απρίλιο του 2016 στα Σκόπια.

Τότε, οι πολίτες της χώρας είχαν ζωγραφίσει με χρώματα διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για τη χάρη που έδωσε ο πρόεδρος Τζορτζ Ιβάνοφ σε δεκάδες υψηλόβαθμους πολιτικούς οι οποίοι εμπλέκονταν σε υποθέσεις υποκλοπών.Παρέμβαση του Σόρος στη ΣΥΡΙΑ! Ετοιμάζεται η «Πολύχρωμη επανάσταση» και νέος ΠΟΛΕΜΟΣ;.. Παρέμβαση του Σόρος στη ΣΥΡΙΑ! Ετοιμάζεται η «Πολύχρωμη επανάσταση» και νέος ΠΟΛΕΜΟΣ;..
Οι περίπου 500.000 κάτοικοι των Σκοπίων αντέδρασαν έντονα πραγματοποιώντας νυχτερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνησή είναι διεφθαρμένη και ζητώντας την παραίτηση του Ιβάνοφ.

Αν και επίσημα δεν έγινε γνωστό ποιοι βρίσκονταν πίσω από την «Πολύχρωμη Επανάσταση», ωστόσο οι κύκλοι αναφέρουν ότι πίσω πίσω από τις εξεγέρσεις βρίσκονταν οι ΗΠΑ και ο Τζορτζ Σόρος που ήθελαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.
Για να ολοκληρώσουμε το θέμα με το «φλέγον» διάταγμα, ο αρθρογράφος Ghassan Kadi προχώρησε σε ανάλυση του και απέρριψε όλες τις κατηγορίες που προσάπτουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Το διάταγμα επιβάλλει κανονισμούς σχετικά με τις θρησκευτικές δραστηριότητες, τη διδασκαλία, το κήρυγμα και άλλα συναφή θέματα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο εξτρεμισμός, δηλαδή ο ουαχαμπισμός και η μουσουλμανική αδελφότητα, παραμένουν έξω.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «ο φόβος μου είναι ότι εάν αυτό το κύμα παραπληροφόρησης μεγαλώσει, θα παράγει τον πραγματικό εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Τα S-300 μπορεί να δίνουν στη Συρία ασφάλεια στον ουρανό, αλλά εκείνοι που ανακατεύουν τη λάσπη δημιουργούν ένα νέο σοβαρό κίνδυνο στους δρόμους».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares