Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020

Παρέμβαση Τουρκίας για τους Έλληνες στρατιωτικούς! Κουνάει το δάχτυλο στην Ευρώπη…

Παρέμβαση Τουρκίας για τους Έλληνες στρατιωτικούς! Κουνάει το δάχτυλο στην Ευρώπη…

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που καλούσε την Τουρκία να σταματήσει τις «παράνομες ενέργειες» σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στην ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «καταδικάζει σθεναρά τη συνέχιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και υπογραμμίζει την απόλυτη αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και την Ελλάδα» τονίζουν οι 28 και καλούν την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις ενέργειες και να σεβαστεί το κυρίαρχο δικαίωμα της Κύπρου να εξερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τις φυσικές πηγές σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές Δίκαιο.

Άμεση ήταν η απάντηση της Τουρκίας, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι: «Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αντιμετωπίσαμε και πάλι απαράδεκτες διατυπώσεις και ένα κείμενο που εξυπηρετεί της Ελληνικές – Ελληνοκυπριακές θέσεις. Η ΕΕ υποστηρίζει αυτές τις δυο χώρες μόνο και μόνο επειδή είναι μέλη της, χωρίς να εξετάζει αν έχουν δίκιο ή όχι. Εδώ κατανοούμε το εξής: Η ΕΕ έχει χάσει την αμεροληψία της στο Κυπριακό. Αυτό το είδαμε και το 2004. ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο. Όσο συνεχίζεται αυτή η στάση δεν δύναται να γίνει αποδεκτή η ΕΕ ως τρίτη πλευρά στο Κυπριακό. Οι χώρες της ΕΕ στηρίζουν την κυπριακή κυβέρνηση που κινείται αντίθετα στο διεθνές δίκαιο, άνευ όρων και χωρίς διερεύνηση».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares