Παρασκευή , 5 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Παράλογες οι απαιτήσεις της Τουρκίας! Άρχισαν οι επαφές με τις ΗΠΑ για επίλυση των διαφορών…

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης τύπου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν στην Ουάσιγκτον οι συνομιλίες μεταξύ των Αμερικανών και των Τούρκων αξιωματούχων.

Τόνισε ότι πολλά είναι τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν ανάμεσα στα οποία και η επιχείρηση της Τουρκίας, στο Αφρίν της Συρίας, την οποία οι Αμερικανοί ζητούν να σταματήσει. “Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που η κυβέρνηση των ΗΠΑ και Τούρκοι αξιωματούχοι συναντώνται για να συζητήσουν ότι συμφωνήθηκε όταν ο Υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον, συναντήθηκε με τον ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη, δυο εβδομάδες πριν”, ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας την πρώτη συνάντηση των τεχνικών επιτροπών.
Τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς η Τουρκία απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τη συνεργασία τους με τους Κούρδους της Συρίας (YPG) οι οποίοι και έχουν βοηθήσει σημαντικά την Αμερική, την ίδια στιγμή που η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα σε άλλα μέτωπα.
Οι δύο χώρες συμφώνησαν να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα σημεία τριβής έτσι ώστε οι διμερείς σχέσεις να επανέλθουν σε νορμάλ επίπεδο, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού οι Τούρκοι ζητούν τα πάντα και δεν δίνουν τίποτα. Η κ. Νάουερτ, σημείωσε ότι “αυτή είναι μια εισαγωγική συνάντηση όπου ελπίζουμε να αρχίσουμε να διευθετούμε κάποια από τα θέματα.
Όπως γνωρίζετε έχουμε πολλά θέματα να συζητήσουμε. Οπότε, ελπίζουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το επίπεδο σήμερα”. Όταν η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ερωτήθηκε εάν η Ουάσιγκτον σκοπεύει να ασκήσει πίεση στην Άγκυρα για να σταματήσει την επιχείρηση στο Αφρίν, ανέφερε ότι δεν θα είναι έκπληξη εάν είναι ένα από τα θέματα.
Ανέφερε επίσης, ότι περίπου 20 Αμερικανοί αξιωματούχοι, υπό την ηγεσία του Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών, Wess Mitchell, συμμετείχαν στη συνάντηση, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σκοπεύει να δημοσιοποιήσει ενημέρωση για τις επαφές σήμερα Παρασκευή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HellasJournal.com

09/03/2018 09:00

Washington DC, United States

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares