Σάββατο , 21 Μαΐου 2022

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ οι Βούλγαροι! “ΤΕΛΟΣ οι φραγμοί της Βουλγαρίας για τη Μακεδονία”…

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, για την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών και την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το Σκοπιανό κοινοβούλιο.

Ο Βούλγαρος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη στις 19 Οκτωβρίου 2018 στο Κοινοβούλιο είναι ένα σημαντικό βήμα για τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” που έχει ιστορική βαρύτητα”.

Θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εγγύτητα μεταξύ των δύο χωρών μας στις αρχές της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας και της συνεργασίας”, κατέληξε ο Ράντεφ.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας δήλωσε με νόημα πως “οι προοπτικές για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μας και η εκκαθάρισή τους με τις ιδεολογικές καταθέσεις του πρόσφατου παρελθόντος είναι εξαιρετικά σημαντικές”.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Βούλγαροι πανηγυρίζουν. Έχουν καταλάβει ότι μπορούν να προσεγγίσουν πολιτισμικά τους Σκοπιανούς και θέλουν να εκμεταλλευτούν τις σχέσεις αυτές ώστε στο μέλλον να είναι αυτοί που θα ανακινήσουν το Μακεδονικό ζήτημα. Και οι δηλώσεις τους κατά καιρούς το έχουν δείξει ξεκάθαρα.

Δήλωση ‘ΒΟΜΒΑ’: Δεν υπάρχουν ΣΥΝΟΡΑ Βουλγαρίας-Σκοπίων…

Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares