Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΠΑΜΕ ΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικό στρατιωτικό σκάφος παραβίασε τον Κόλπο του Κουσάντασι»….

ΠΑΜΕ ΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικό στρατιωτικό σκάφος παραβίασε τον Κόλπο του Κουσάντασι»....

Δεν έχει τέλος η τουρκική μονταζιέρα, καθώς οι Τούρκοι μέσω των ΜΜΕ επινόησαν δήθεν παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικό στρατιωτικό ερευνητικό σκάφος.

Είναι προφανές πως η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο και προσπαθεί με ευφάνταστα σενάρια να πυροδοτήσει κλίμα σύγκρουσης. Όπως φαίνεται δεν είναι τυχαίες οι σημερινές δηλώσεις Ερντογάν και Ακάρ.

Oπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η τουρκική Ακτοφυλακή τέθηκε σε συναγερμό ύστερα από την εμφάνιση ελληνικού ερευνητικού στρατιωτικού σκάφους, το οποίο προερχόμενο από τη Σάμο και αφού έπλευσε πρώτα σε διεθνή ύδατα, στη συνέχεια παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα και πραγματοποίησε έρευνες στον κόλπο της Εφέσου (Κουσάντασι).

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, οι συντεταγμένες του ελληνικού σκάφους έχουν καταχωρηθεί και το πλοίο παρακολουθείται από ραντάρ έρευνας επιφανείας στα τουρκικά παράλια.΄

Με την εμφάνιση των τουρκικών σκαφών της Ακτοφυλακής το ελληνικό πλοίο εξήλθε των τουρκικών χωρικών υδάτων και εισήλθε ξανά στα διεθνή ύδατα.

 

Μάλιστα τα τουρκικά δημοσιεύματα συνδέουν το γεγονός της εμφάνισης του ελληνικού ερευνητικού σκάφους με την προσπάθεια της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. κάτι που όπως σημειώνεται έχει ξεκόψει η Τουρκία απειλώντας με στρατιωτικά μέτρα εάν συμβεί.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares