Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΠΑΓΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! Τί θέλει για την Εκκλησία… (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΓΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! Τί θέλει για την Εκκλησία... (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Νέα Δημοκρατία χαιρέτισε τη συμφωνία Τσίπρα –Ιερωνύμου, αποδεικνύοντας ότι η μόνη διαφορά που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η απουσία της γραβάτας στα σύνολα των δύο πολιτικών αρχηγών.

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει «την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας» και εύχεται η συμφωνία «να αποβεί επωφελής».

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. Σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες τις οποίες, υπενθυμίζεται, ότι είχε λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ. »Στο πλαίσιο αυτό, εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος», αναφέρει η ανακοίνωση του γαλάζιου κόμματος.

Όπως αντιλαμβάνεστε και φρόνιμο είναι να μη ξεγελιέστε, ακόμα και η ΝΔ τείνει προς την «εξευτέλιση» του θεσμού της Εκκλησίας…

Ακούστε μάλιστα τι έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησιάς:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares