Τετάρτη , 17 Οκτώβριος 2018
Τελευταία Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης! Όλα τα συμπτώματα…

Η κοιλιοκάκη είναι μία από τις συνηθέστερες, συνδεδεμένες γενετικά, ασθένειες στην Ευρώπη, η οποία προκαλείται από τη δυσανεξία στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, στο κριθάρι και στη σίκαλη. Κάποια άτομα με κοιλιοκάκη αντιδρούν επίσης και στη βρόμη.

Πρόκειται για μία εφ’ όρου ζωής ασθένεια, με πιθανές επιδράσεις σε ολόκληρο το σώμα.

Η γλουτένη προκαλεί αλλοιώσεις στον βλεννογόνο του λεπτού εντέρου, εμποδίζοντας τη φυσιολογική πέψη και απορρόφηση του φαγητού.

Η κοιλιοκάκη μπορεί να θεραπευτεί ή να τεθεί υπό έλεγχο χάρη σε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη (gluten free). Σε περίπτωση που καθυστερήσει η διάγνωσή της, επειδή το σώμα δεν απορροφά σωστά τα θρεπτικά στοιχεία των τροφών ή τις ίδιες τις τροφές, μπορεί να οδηγήσει, μεταξύ άλλων, σε αναιμία, οστικά προβλήματα και απώλεια βάρους.

Δείτε τα συμπτώματα εδώ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
loading...