Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ! Διπλό χτύπημα Τραμπ με κυρώσεις σε Κίνα και Ρωσία…

Διπλό χτύπημα του Τραμπ σε Κίνα και Ρωσία με την επιβολή κυρώσεων στην Διεύθυνση Εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Κίνας, αλλά και στο Διευθυντή της, καθώς και σε 33 Ρώσους και Ρωσικές νομικές οντότητες, με αφορμή την εξαγωγή Ρωσικών οπλικών συστημάτων, αεροσκάφη Su-35 και συστοιχίες S-400, στη Κίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιβάλλουν κυρώσεις εις βάρος μιας ξένης οντότητας για αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων και συγκεκριμένα ενάντια στην China’s Equipment Development Department, την κινεζική στρατιωτική διεύθυνση εξοπλισμών και τον διευθυντή της.

Οι κυρώσεις σχετίζονται με την αγορά από την Κίνα δέκα μαχητικών αεροσκαφών SU-35 το 2017 και πυραύλων εδάφους αέρος S-400 και σχετικού εξοπλισμό το 2018, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τα τιμωρητικά μέτρα ενάντια στο διευθυντή της κινεζικής στρατιωτικής διεύθυνσης αφορούν συμμετοχή σε «σημαντικές συναλλαγές» με την Rosoboronexport, τον κύριο εξαγωγέα όπλων της Ρωσίας.

“Οι σημερινές ενέργειες δεν αποσκοπούν στην υπονόμευση των στρατιωτικών δυνατοτήτων ή στην μείωση της στρατιωτικής ετοιμότητας οποιασδήποτε χώρας αλλά στην επιβολή του κόστους στη Ρωσία ως απάντηση στην παρέμβασή της στην εκλογική διαδικασία των Ηνωμένων Πολιτειών, στην απαράδεκτη συμπεριφορά της στην ανατολική Ουκρανία και σε άλλες κακοήθεις δραστηριότητες” δήλωσε το Πεντάγωνο.

Η Ουάσινγκτον προσέθεσε επίσης επιπλέον 33 Ρώσους και ρωσικές οντότητες του στρατιωτικού τομέα και τομέα υπηρεσιών πληροφοριών στην μαύρη λίστα που έχει συγκροτήσει με βάση τον νόμο CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act) που θεσπίστηκε το 2017 και έχει σκοπό να αντιμετωπιστούν κακόβουλες δραστηριότητες της Ρωσίας και άλλων χωρών περιλαμβάνει πλέον 72 άτομα και οντότητες.

Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσαν ότι τα μέτρα ενάντια στην κινεζική στρατιωτική διεύθυνση εξοπλισμών έχουν άμεση ισχύ .

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, UPI

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares