Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πήρε «φωτιά» ο γερμανικός Τύπος για τις ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ…

Πήρε «φωτιά» ο γερμανικός Τύπος για τις ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ…

«Μη ρεαλιστικό» χαρακτηρίζεται από τον γερμανικό Τύπου το αίτημα της Πολωνίας για καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων.

Τα ΜΜΕ της χώρας σχολιάζουν την επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Πολωνία μέσω εκκλήσεων Πολωνών πολιτικών για την καταβολή.

Σε άρθρο της Reutlinger General-Anzeiger ο σχολιαστής κάνει μια μικρή αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία της Πολωνίας και εξηγεί γιατί προκύπτει τώρα το αίτημα των Πολωνών: «Μόλις από το 1990 οι Πολωνοί μπορούν και αποφασίζουν οι ίδιοι για την πολική τους αφού για αιώνες ήταν έρμαιο ξένων δυνάμεων. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το αίτημα για επανορθώσεις έχει απήχηση στο λαό.

Μπορεί το 1954 η Πολωνία να παραιτήθηκε από τα αιτήματά της για επανορθώσεις, αλλά τότε οι Πολωνοί πολιτικοί ήταν μαριονέτες της Σοβιετικής Ένωσης. Και όταν μετά την επανένωση της Γερμανίας αποφασίστηκε η λεγόμενη Συνθήκη 2+4, οι Πολωνοί δεν ήταν παρόντες. Συνεπώς από συναισθηματική άποψη είναι κατανοητά τα αιτήματα των Πολωνών. Ωστόσο δεν έχουν καμία σχέση με τη ρεαλπολιτίκ».

Η εφημερίδα Frankfurter Rundschau αναφέρει σε αυστηρό τόνο: «Όταν Γερμανοί πολιτικοί συγχαίρουν την Πολωνία για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας τους, δεν επιτρέπεται την ίδια ώρα να αδιαφορούν για το ζήτημα των επανορθώσεων. Η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για το ότι για πολύ καιρό η Πολωνία δεν ήταν κυρίαρχο κράτος».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares