Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Πάσχα: O Ιούδας και η Μεγάλη Τετάρτη των κατασκόπων…(BINTEO)

Σε μερικές Δυτικές χώρες η Μεγάλη Τετάρτη ειναι γνωστή και ως ”Τετάρτη των Κατασκόπων” (Spy Wednesday) με σημείο αναφοράς την προδοσία του Ιούδα…

Όμως εκτός από τον Ιούδα που πρόδωσε τον Ιησού Χριστό για τα 30 αργύρια, υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι προδότες οι οποίοι ήταν και …κατάσκοποι. Ποιοι είναι πιο “σημαντικοί” προδότες/κατάσκοποι σε παγκόσμιο επίπεδο;

Η λίστα των μεγαλύτερων προδότων:

10. Μάρκος Ιούνιος Βρούτος – Στενος συνεργάτης του Καίσαρα που αργότερα τον μαχαίρωσε πισώπλατα.

9. Άλντριχ Άμις – Για 2 δις αποκάλυψε ολους τους Αμερικανους κατασκοπους που βρίσκονταν στην Σοβιετική Ένωση.

8. Ρόμπερτ Φόρντ – Ο Φόρντ δολοφόνησε τον φίλο και συνεργάτη του Τζεσυ Τζέιμς με μια σφάιρα στο κεφάλι για την αμοιβή των $10,000 δολλαρίων.

7. Γκάι Φόκς – Καθολικός που προσπάθησε να σκοτώσει τον Βρετανό Βασιλιά Τζέιμς Ι ανατινάζοντας το Βρετανικό κοινοβούλιο. Απέτυχε και εκτελέστηκε.

6. Γουάνγκ Τζινγκγουέι – Κινέζος πολιτικός που βοηθούσε τους Ιάπωνες κατα την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμιου Πολέμου.

5. Ρόμπερτ Χάνσεν – Πράκτορας της FBI που πούλησε 6,000 πολύτιμες σελίδες μυστικών εγγραφων στην Ρωσια απο το 1979 – 2001 για $1.4 εκατομμύρια.

4. Οι Ρόζενμπεργκς – Πουλησαν στην Ρωσία τα πυρηνικά μυστικά των ΗΠΑ και ηταν οι πρωτοι πολιτες που εκτελέστηκαν για κατασκοπεία.

3. Μπένεντικτ Άρνολντ – Προδότης στην Αμερικανική Επανάσταση. Προσπάθησε να πουλήσει το Ουέστ Πόιντ στους Βρετανούς για 20,000 λιρες.

2. Βίντκουν Κουίσλινγκ – Νορβηγός που βοήθησε τους Ναζί. Εστειλε 1000 εβραίους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

1. Ιούδας Ισκαριώτής – Ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού για 30 αργύρια.

Ποιος ήταν ο Ιούδας:

Αξίζει να σημειώσουμε λόγω των ημερών ότι στο ελληνικό κείμενο της Καινής Διαθήκης, ο Ιούδας αποκαλείται Ιούδας Ισκάριωθ και Ισκαριώτης.

Ο Ιούδας αναφέρεται στα Συνοπτικά Ευαγγέλια, το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον και στην αρχή των Πράξεων Αποστόλων. Ο ευαγγελιστής Μάρκος επίσης αναφέρει ότι οι αρχιερείς αναζητούσαν έναν πλάγιο τρόπο για να συλλάβουν τον Ιησού. Αποφασίζουν να μην το πράξουν κατά τη γιορτή, φοβούμενοι την εξέγερση του κόσμου, επιλέγοντας την παραμονή. Τότε ο Σατανάς καταλαμβάνει τον Ιούδα, όπως περιγράφεται στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον.

Σύμφωνα με την περιγραφή στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο «τριάντα αργύρια» [13] υποδεικνύοντας τον με ένα φιλί στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος έπειτα παρέδωσε τον Ιησού στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου. Τα νομίσματα αυτά πιθανότατα ήταν τυριανά σεκέλ.

Οι περισσότεροι Χριστιανοί σήμερα θεωρούν τον Ιούδα προδότη. Η λέξη «Ιούδας» είναι σε πολλές γλώσσες συνώνυμη του προδότη.

Ωστόσο, ορισμένοι ερευνητές έχουν υιοθετήσει την άποψη ότι ο Ιούδας ήταν ο διαπραγματευτής σε μία προσυμφωνημένη ανταλλαγή κρατουμένων, (με αφορμή την Εκδίωξη των Εμπόρων από το Ναό ), ο οποίος παρέδωσε τον Ιησού στους Ρωμαίους μετά από κοινή τους συμφωνία, και ότι η κατοπινή παρουσίαση του ως «προδότη» αποτελεί στρέβλωση της ιστορίας.

Στο βιβλίο του The Passover Plot ο Βρετανός θεολόγος Hugh J. Schonfield ισχυρίζεται ότι η σταύρωση του Ιησού ήταν η ηθελημένη εκπλήρωση μιας βιβλικής προφητείας και ότι ο Ιούδας δρούσε με τον Ιησού να έχει πλήρη γνώση των πεπραγμένων του και να συναινεί στην «προδοσία» του στις αρχές.

Στην ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε ‘Ο τελευταίος πειρασμός’, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, το μοναδικό κίνητρο της προδοσίας του Ιούδα ήταν να βοηθήσει τον Ιησού, ως ο κοντινότερος φίλος του, διεκπεραιώνοντας ότι δεν κατάφερε κανένας άλλος μαθητής. Παρουσιάζει τον Ιούδα να πραγματοποιεί αυτό που του ζητήθηκε από τον Ιησού, να τον βοηθήσει δηλαδή να εκπληρώσει το πεπρωμένο του και να σταυρωθεί, κάνοντας τη σημασία του Ιούδα καταλυτική για τα μετέπειτα γεγονότα τα οποία είχαν ύψιστη σημασία για τη μετέπειτα σωτηρία του.
Αυτή η εκδοχή του Ιούδα παρουσιάζεται και στο πρόσφατα ανακαλυφθέν Ευαγγέλιο του Ιούδα.

Βίντεο: Oι 10 πασίγνωστοι προδότες σε παγκόσμιο επίπεδο.

onalert

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares