Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ! Τέλος ο TURK STREAM; Τι σημαίνει για την Ελλάδα…

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ! Τέλος ο TURK STREAM; Τι σημαίνει για την Ελλάδα...


Τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένας πολύ μεγάλος υπόγειος πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας λόγω των ενεργειακών θεμάτων και των αγωγών.


Η Ρωσία είναι εξοργισμένη καθώς τα σχέδια του αγωγού East Med, ο οποίος μεταφέρει το φυσικό αέριο μέσω Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδος σε όλη την Ευρώπη, καταστρέφει το σχέδιο του Turk Stream, το οποίο θα επέτρεπε στον Ρωσικό παράγωντα να ελέγχει ενεργειακά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολλοί θεωρούν ότι η σύγκουση στη Συρία σχετίζεται και με τον γεωπολιτικό αυτό παράγοντα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υπουργοί από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία έχουν υπογράψει ήδη για τη δημιουργία ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη, σε ειδική σύσκεψη στο Τελ Αβίβ, καθώς η Ε.Ε. θέλει απεγνωσμένα να μειώσει την εξάρτησή της απ’ το Κρεμλίνο.

Όμως, υπάρχουν και μεγάλοι κίνδυνοι στο σχέδιο αυτό του Ισραήλ. Εάν δεν λυθεί το Παλαιστινιακό όλα τα σχέδια είναι χάρτινοι πύργοι. Για το λόγο αυτό η Ρωσία έτριβε τα χέρια της όταν ο Τραμπ αναγνώρισε τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του κράτους.

Με λίγα λόγια, ο πόλεμος μαίνεται και θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στην σύγκρουση σε όλη τη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ και τη Συρία.

Σε όλα αυτά κρίσιμο ρόλο παίζει και το ΝΑΤΟ. Διαβάστε ΕΔΩ το πως έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε μια ασπίδα για τη μη επέκταση της Ρωσικής επιρροής…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares