Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο σύμβουλος του Ερντογάν ΠΡΟΚΑΛΕΙ ξανά! ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις…

Ο σύμβουλος του Ερντογάν ΠΡΟΚΑΛΕΙ ξανά! ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις...

Ο γνωστός για τις εκκεντρικές όσο και προκλητικές δηλώσεις του, σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, «ξαναχτυπά», αναφερόμενος στις γεωπολιτικές/γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Αφορμή των δηλώσεών του στην εφημερίδα Star την περασμένη Κυριακή η «παρενόχληση» του σεισμικού/ερευνητικού σκάφους Barbaros στην ανατολική Μεσόγειο από την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» η οποία σύμφωνα με τους Τούρκους τείνει να προκαλέσει μείζονα κρίση στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας.

«Η Ελλάδα-Ελληνική Κύπρος και το Ισραήλ άρχισαν ένα νέο βρώμικο παιχνίδι στη Μεσόγειο, πιστεύοντας ότι υποστηρίζονται από τους μεγάλους αδελφούς τους», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού Barbaros εξέθεσε το βρώμικο παιχνίδι των τριών χωρών, για να συμπληρώσει ότι«Ενώ τα Ισραηλινά drone Ηeron κοιμόντουσαν την Πέμπτη, το Τουρκικό Ναυτικό έφτασε και θα επιτηρεί το ερευνητικό της Τουρκίας».

«Πιστεύετε ότι η ελληνική φρεγάτα μπορεί να κινδυνεύσει να έρθει κοντά, όταν θα δει τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού», διερωτάται ο Μπουλούτ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό άφησε τη δουλειά του σε αεροσκάφη που αγοράστηκαν από το Ισραήλ, είπε.

Ο Μπουλούτ, παράλληλα, ανέφερε, ότι ο ίδιος είχε αντιδράσει περισσότερο από κάθε άλλον στην Τουρκία, όταν επιβλήθηκε στην Αθήνα μια επαχθής συμφωνία με το ΔΝΤ, ένεκα των ασφυκτικών πιέσεων εκ μέρους των «ιμπεριαλιστικών δυνάμεων», ωστόσο πλέον, όπως ανέφερε, η Ελλάδα, από κοινού με το Ισραήλ, έγινε εργαλείο των ίδιων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενάντια στην Τουρκία.

«Κάποιος θα ήλπιζε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα γίνουν «καλύτεροι φίλοι, καλές γειτονικές χώρες, αλλά αυτό δεν συμβαίνει», αναφέρει ο Μπολούτ, συμπληρώνοντας ότι αυτό συμβαίνει «Όχι εξαιτίας μας, αλλά λόγω της Ελλάδας».

Παράλληλα, ο Μπολούτ προειδοποιεί την Αθήνα ότι σε μια ενδεχόμενη ναυμαχία μεταξύ ελληνικού και τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα καταλήξει σε μια πολεμική καταστροφή για την Ελλάδα, «δεδομένης της δύναμης του τουρκικού ναυτικού/ενόπλων δυνάμεων».
newsit.com.cy

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares