Οι μικροσκοπικοί αυτοί όμως μαύροι σπόροι αποδεικνύουν ότι τα καλά πράγματα είναι μερικές φορές σε μικρές συσκευασίες.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Οι παπαρουνόσποροι δεν έχουν μόνο μια ήπια γεύση που τους καθιστά μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε μια ποικιλία πιάτων, αλλά προσφέρουν και πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό. Συχνά πασπαλίζονται πάνω από bagels, ψωμιά και κουλούρια, προσθέτοντας μια νόστιμη και τραγανή νότα. Αυτοί οι σπόροι προέρχονται από το λουλούδι της οπιούχας παπαρούνας (που ανήκει στην οικογένεια Papaveraceae), το ίδιο λουλούδι που χρησιμοποιείται για την παραγωγή μορφίνης. Οι παπαρουνόσποροι όμως εξάγονται από τα λοβό και είναι εντελώς ακίνδυνοι.