Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ! Επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης ότι στείλαμε το Aquarius στην Ισπανία…

Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ! Επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης ότι στείλαμε το Aquarius στην Ισπανία...

O Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, έκανε λόγο για επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης, αναφερόμενος στο γεγονός πως η Ισπανία θα δεχθεί το πλοίο στο λιμάνι της Βαλένθια.

«Όταν υψώνεις την φωνή πετυχαίνεις αποτελέσματα. Η κυβέρνηση έμεινε πάντα συμπαγής, παρά το ότι κάποιοι έκαναν λόγο για διάσταση απόψεων της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων», τόνισε ο κ. Σαλβίνι σε δηλώσεις του.
Συμπλήρωσε επιπλέον ότι «ένα από τα μέτωπα είναι εκείνο των εξόδων με τα οποία οι Ιταλοί επιβαρύνονται, εξαιτίας της στρατιάς των ψεύτικων προσφύγων. Εξετάζουμε τα ποσό των 35 ευρώ που ξοδεύεται ημερησίως για κάθε μετανάστη».
Ο κ. Σαλβίνι επιβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα κρατήσει την ίδια στάση που υιοθέτησε με το Aquarius, και με άλλα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, από την μεριά του, συμπλήρωσε: «Είχαμε ζητήσει μια κίνηση αλληλεγγύης της Ευρώπης για την κατάσταση αυτή εκτάκτου ανάγκης. Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω την Ισπανία για το ότι έκανε δεκτή την έκκληση».
Ο κ. Κόντε είπε επίσης ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και την επόμενη Δευτέρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και σκοπεύει να θέσει και στους δύο με έμφαση το θέμα της αλλαγής του κανονισμού του Δουβλίνου.

Source: meaculpa

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares