Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο ΟΗΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ “ανθρώπινο ΣΦΑΓΕΙΟ” στη Συρία! Συγκλονίζουν τα στοιχεία…

Ο ΟΗΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ "ανθρώπινο ΣΦΑΓΕΙΟ" στη Συρία! Συγκλονίζουν τα στοιχεία...


Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατήγγειλε σήμερα τα «σφαγεία ανθρώπων» στη Συρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μπουρούντι, την Υεμένη και τη Μιανμάρ.

Οι συγκρούσεις αυτές «έχουν γίνει από τα πιο παραγωγικά σφαγεία ανθρώπων της πρόσφατης εποχής επειδή δεν δράσαμε επαρκώς (…) για να εμποδίσουμε αυτές τις φρικαλεότητες», δήλωσε ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν μιλώντας στο Συμβούλιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που συνεδριάζει στη Γενεύη.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι είναι «υπεύθυνα για το γεγονός ότι συνεχίζεται τόσος πόνος».

«Όσο θα χρησιμοποιούν το βέτο για να μπλοκάρουν κάθε ενωτική ενέργεια (…) που θα μπορουσε να μειώσει τα ακραία βάσανα αθώων πληθυσμών, τα μόνιμα μέλη θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον των θυμάτων», τόνισε.

Εκτιμώντας ότι η Γαλλία και η Βρετανία έκαναν περιορισμένη χρήση αυτού του δικαιώματος, ο Ζέιντ κάλεσε την Κίνα, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες «να τις μιμηθούν και να βάλουν τέλος στις ολέθριες προσφυγές στο βέτο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares