Τρίτη , 22 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο λαός μίλησε! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στη ΒΟΥΛΗ…

Ο λαός μίλησε! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  στη ΒΟΥΛΗ...

Νέα δημοσκόπηση ταράζει τα νερά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δείχνει τη δυναμική που έχει στον ελληνικό λαό, καθώς τα ποσοστά της συνεχώς ανεβαίνουν, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μικρά κόμματα που έχουν πάρει την … κατηφόρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα (Σάββατο 30/6) στην εφημερίδα «Τα Νέα», η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ συγκέντρωσε ποσοστό 2,8%, υψηλότερο από το 1,5% προηγούμενης δημοσκόπησης (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).Ο λαός μίλησε! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  στη ΒΟΥΛΗ...

Είναι φανερό ότι οι Έλληνες πολίτες δείχνουν την αποστροφή τους στο παρόν πολιτικό τοπίο και ζητάνε μια μεγάλη και ελληνική αλλαγή.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό (πάντα στην εκτίμηση ψήφου) 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,2%. Στο 2,8% η Ελληνική Λύση, οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2% και τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται κάτω από το 2%.

Σε ό,τι αφορά στην συμφωνία των Πρεσπών το 83% των πολιτών την αξιολογούν αρνητικά και μόνον το 14% την αξιολογούν θετικά.

Για πρώτη φορά διαμορφώνεται μια πλειοψηφία υπέρ των πρόωρων εκλογών (τις προκρίνει το 38%). Το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.

Στα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας το οικονομικό έρχεται πρώτο με δεύτερη την ανεργία και τρίτο το πολιτικό σύστημα γενικότερα.

Άκρως αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία της μεγάλης δημοσκόπησης της ALCO για το «kontra».

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ συγκέντρωσε 1,7%, αφήνοντας πίσω τους ΑΝΕΛ με 1,2%.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης 16.3% έναντι 22.5% της Ν.Δ. με την “ψαλίδα” να αυξάνεται μόλις 1,5 μονάδα, καθώς η έρευνα διενεργήθηκε σε χρόνο που βρισκόταν σε έξαρση η δημοσιότητα σχετικά με τη συμφωνία για το όνομα, ενώ δεν είχαν προλάβει να εντυπωθούν στην κοινή γνώμη τα κέρδη από τη συμφωνία στο Eurogroup για έξοδο από τα μνημόνια και ελάφρυνση του χρέους.

Ο λαός μίλησε! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  στη ΒΟΥΛΗ... Ο λαός μίλησε! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  στη ΒΟΥΛΗ... Ο λαός μίλησε! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  στη ΒΟΥΛΗ... Ο λαός μίλησε! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  στη ΒΟΥΛΗ...

Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, κο Βελόπουλο να σχολιάσει τα αποτελέσματα των παραπάνω δημοσκοπήσεων, αλλά αρνήθηκε ευγενικά πως είναι πάγια θέση του να μην σχολιάζει δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares