Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Ο Λαβρόφ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ! Θα υπάρχουν επικίνδυνες εξελίξεις…

Η ακύρωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του Ζαν Υβ Λεντριάν.

«Εμείς, όπως και η Γαλλία, θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί πλήρως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), η ακύρωση του οποίου θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. «Εάν υπάρχει επιθυμία σε αυτό το πλαίσιο, πάνω στο οποίο συμφωνήθηκε το ΚΟΣΔ, είτε σε άλλο πλαίσιο να συζητηθούν κάποια άλλα ζητήματα που αφορούν το Ιράν, αυτό πρέπει να γίνει υποχρεωτικά με τη συμμετοχή του Ιράν, με σκοπό την επίτευξη συναίνεσης και όχι μέσω τελεσιγράφων», τόνισε ο Ρώσος υπουργός.

Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, είχε επιτευχθεί μεταξύ της Τεχεράνης και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γερμανίας.

Από τη μεριά του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το πρόγραμμα προκαλεί ανησυχίες και θα πρέπει να «επιδιώξουμε να μην γίνει παράγοντας απειλής για τους γείτονες του Ιράν».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares