Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο Κ. Βελόπουλος λέει όσα ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμάει: “ΚΑΝΕΝΑ κέρδος για την Ελλάδα στο Σκοπιανό”…

Ο Κ. Βελόπουλος λέει όσα ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμάει: "ΚΑΝΕΝΑ κέρδος για την Ελλάδα στο Σκοπιανό"...


Δυστυχώς, συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το θέμα των Σκοπίων. Γράφουμε, δυστυχώς, καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μεν,με άγνωστο το αποτέλεσμα δε.

Τι εννοούμε όμως με το αποτέλεσμα; Toτελικό όνομα; Όχι, δεν έχουμε αυτό στο μυαλό μας. Το εθνικό συμφέρον έχουμε, που δεν το βλέπουμε. Ας το αναλύσουμε λίγο.

του Κυριάκου Βελόπουλου,

Αυτήν τη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται, και μάλιστα με ασφυκτική πίεση από τους «φίλους» μας και «συμμάχους»μας, για εκχώρηση του ονόματος. Όποια κι αν θα είναι η τελική ονομασία, το δεδομένο είναι πως το όνομα «Μακεδονία» θα εκχωρηθεί. Είτε Νέα είτε Βόρεια… Μακεδονία θα βαπτιστεί. Άλλωστε στο ΠΓΔΜ το Μ σημαίνει Μακεδονία.

Το θέμα είναι πως σε μία διαπραγμάτευση όταν δίνεις, κάτι παίρνεις. Εμείς λοιπόν δίνουμε το όνομα «Μακεδονία». Τι παίρνουμε; Ποιο είναι το συμφέρον της Ελλάδας αυτήν τη στιγμή;

Για να το πούμε σχηματικά (αν κι αντάλλαγμα για το ξεπούλημα της ιστορίας μας δεν υπάρχει) και για χάρη της συζήτησης, παίρνουμε χάρισμα το χρέος της Ελλάδας; Παίρνουμε χρήματα; Παίρνουμε λύση στο Αιγαίο ή στο Κυπριακό;

Κανείς δεν ξέρει, διότι κανείς δεν λέει.

Έχουμε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (οι ΑΝΕΛ προκλητικά δεν σχολιάζουν το ζήτημα), η οποία διαπραγματεύεται και συζητά, με τη Βουλή και τον λαό στο σκοτάδι. Δεν υπάρχει εθνική γραμμή, υπάρχει μόνο κυβερνητική γραμμή. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Σίγουρα θα φταίει για το αποτέλεσμα;

Φταίει όμως και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που (σε καλύτερες εποχές για την Ελλάδα) δεν διαπραγματεύτηκαν, αλλά φρόντισαν η «καυτή πατάτα» να πέφτει στην επόμενη κυβέρνηση, μέχρι που φτάσαμε στο παρόν.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήθελε σύνθετη ονομασία. Επί Σημίτη το ίδιο. Επί Καραμανλή και Παπανδρέου το ίδιο. Επί Σαμαρά το ίδιο. Όταν λοιπόν ξεκινάς διαπραγμάτευση κι έχεις ήδη υποχωρήσει, το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό.

Εμείς στην Ελληνική Λύση πιστεύουμε πως πρέπει να μη δοθεί το όνομα «Μακεδονία» με κανέναν προσδιορισμό, είτε γεωγραφικό είτε χρονικό. Τι Νέα Μακεδονία, τι Βόρεια Μακεδονία. Το όνομα δίδεται.

Δεν πρέπει επ’ουδενί να δοθεί το όνομα, καθώς μαζί με αυτό ακολουθούν η ιστορία, η γλώσσα, το έδαφος. Ανοίγουμε μία κερκόπορτα μόνο και μόνο επειδή το ΝΑΤΟ φοβάται την κάθοδο της Ρωσίας στα Βαλκάνια.

Εμείς στην Ελληνική Λύση, πιστεύουμε πως πρέπει να σταματήσουμε τις συζητήσεις επί του ονόματος καθώς δεν κερδίζουμε κάτι. Δεν είναι συναισθηματικό το θέμα, μόνο. Είναι απτό.

Χάνουμε, το ξέρουμε, και δεν κερδίζουμε τίποτα.

Ας ξυπνήσουνε, επιτέλους, οι ένοικοι του Μαξίμου, είτε ροζ, είτε γαλάζιοι, είτε πράσινοι κ.λπ.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares